Op weg naar een garantiebaan in Capelle aan den IJssel

Capelle

Capelle aan den IJssel – Zeventien mensen op zoek naar een garantiebaan zijn goed op weg geholpen. In praktijkschool Accent maakten ze onlangs kennis met professionals van re-integratiebureaus met een breed aanbod vacatures. Er zijn zeer geslaagde matches gemaakt. Het Werkplein en het Werkgeversservicepunt IJsselgemeenten organiseerden de bijeenkomst.

Kandidaten

Alle re-integratiebureaus hebben nu met één of meerdere kandidaten afspraken over vervolgcontact. Kandidaten vonden veelal bij meerdere re-integratiebureaus een passende vacature. De bijeenkomst vond plaats in een ongedwongen setting bij praktijkschool Accent. Voor een aantal werkzoekenden is dat bekend terrein. Veel van de jongeren van de praktijkschool komen in aanmerking voor een garantiebaan.

Programma op maat

Bij de opzet van de dag is rekening gehouden met de vaardigheden van de deelnemers. In een eerste ronde maakten de bureaus kennis met twee passende kandidaten. De medewerkers van de bureaus stelden daarna ‘hun’ kandidaten voor aan de groep. Tot slot volgden één-op-één speedmeets tussen bureaus en werkzoekenden. Na de gesprekken kreeg iedereen een lunch aangeboden.

Garantiebaan

Een garantiebaan is een baan voor iemand met een arbeidshandicap. Vaak zijn aanpassingen in het werk, de hulpmiddelen of de begeleiding nodig. Het UWV bepaalt of iemand voor een garantiebaan in aanmerking komt. Werkgevers hebben een afspraak met de overheid om meer garantiebanen te creëren. Sociale Zaken IJsselgemeenten ondersteunt werkgevers en werkzoekenden, ook op weg naar een garantiebaan.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam