Opknapbeurt Kasteelgaarde Rhoon

kasteelgaarde
Kasteelgaarde Rhoon - Foto: Zuid-Hollands Landschap

Rhoon – Kasteelgaarde Rhoon krijgt een opknapbeurt. Om ervoor te zorgen dat de kasteeltuin en het achterliggende bos veilig, mooi en gevarieerd blijven, gaat Stichting Het Zuid-Hollands Landschap diverse werkzaamheden uitvoeren. Er wordt opgeruimd, gesnoeid, gekapt en geplant. Zo hopen we ook in de toekomst van de Kasteelgaarde te kunnen blijven genieten.

Essentaksterfte en natte ondergrond
Iedereen is welkom in Kasteelgaarde Rhoon. Daarbij staat veiligheid voorop en streven we naar een balans tussen cultuurhistorie en natuur. Door het toedoen van essentaksterfte en buxusmot is op het landgoed op verschillende plekken grootschalig onderhoud nodig. Samen met de moeilijke bereikbaarheid voor machines, vitaliteit van het bos en natte ondergrond heeft Het Zuid-Hollands Landschap besloten om dit nu in een keer aan te pakken.

Omdat de populieren in het bos aan het einde van hun fysiologische leeftijd zijn gekomen, worden deze vanuit veiligheidsoverwegingen gekapt. Daarbij hanteren we de vuistregel ‘snoei als het kan, kap waar nodig’. Waar bomen verdwijnen worden nieuwe aangeplant zodat het landgoedkarakter behouden blijft. Naast de snoei en kap worden de buxushagen vervangen en de slangenvijver geschoond.

Wanneer en bereikbaarheid
De werkzaamheden op de kasteelgaarde starten 20 februari. Begin maart moeten de laatste werkzaamheden klaar zijn zodat de verstoring voor planten en dieren minimaal is. Tijdens de werkzaamheden blijft de Kasteelgaarde toegankelijk. Paden waar wordt gewerkt, worden indien nodig tijdelijk afgesloten. Samen met de aannemer doen we ons uiterste best overlast tijdens de werkzaamheden te minimaliseren. We vragen uw om begrip voor het tijdelijk ongemak.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam