Personen onwel op cruiseschip Wilhelminakade Rotterdam

Wilhelminakade
Foto: Mike Spinhoven @Regioonline

Rotterdam- Op het cruiseschip dat vanochtend aanmeerde aan de Wilhelminakade zijn meerdere mensen onwel geworden. De passagiers voelen zich ziek. De veiligheidsregio heeft uit voorzorg opgeschaald naar Grip-1 voor coördinatie van het incident.

Meerdere ambulances naar Wilhelminakade

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft een aantal ambulances en ambulance coördinatoren naar het incident gestuurd om de slachtoffers te kunnen behandelen. Hoeveel slachtoffers er zijn is niet bekend.

Updates:

Donderdag 20 september 2018 – 13:14

Arts infectiezaken heeft contact gehad met de ziekenboeg van het schip. Daarop is besloten dat iedereen weer van en aan boord mag van het schip. Hulpdiensten schalen af.

Donderdag 20 september 2018 – 11:33

Gedurende de reis hebben 70 passagiers zich gemeld met verschijnselen van buikgriep. Zij zijn aan boord verzorgd en inmiddels voelt ruim de helft van deze passagiers weer goed en zijn vanochtend ook meegegaan met excursies.

Donderdag 20 september 2018 – 10:52

Het betreft meerdere personen met ziekteverschijnselen. Op dit moment wordt onderzocht om welke ziekteverschijnselen het gaat. De passagiers blijven aan boord tot afronding onderzoek, nieuwe passagiers worden niet toegelaten.

 Einde update’s

@regioonline

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam