Roofoverval met vuurwapen, politie zoekt getuigen.

roofoverval
@politie.nl

Rotterdam – Zondagavond vond er even voor middernacht een roofoverval plaats op het Amelandseplein in Rotterdam. Daarbij werd een 21 jarige man bedreigt met een vuurwapen en daarna beroofd van al zijn spullen. Er werd daarbij nog een man van 21 bedreigd. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer, die afkomstig is uit Lopik was op weg naar een feestje op het Amelandseplein. Rond middernacht arriveerde de man bij de portiekwoning. Daar werd hij bedreigt door drie mannen die bivakmutsen droegen. Er waren twee mannen die een vuurwapen hadden, zij bedreigde het slachtoffer met de vuurwapens. De mannen haalde tijdens de overval de zakken van het slachtoffer leeg en namen daarbij alles, ook zijn telefoon, mee. Ondertussen werd de man nog steeds bedreigt en dwongen de belagers hem aan te bellen bij het adres waar het feest in volle gang was. Een andere man van 21, die ook uit Lopik komt, deed open en ook hij werd direct bedreigt door de mannen met vuurwapens.

Aanhouding 18 jarige verdachte

De politie heeft onderzoek gedaan en heeft een 18 jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van de roofoverval. Deze man was in het bezit van de gestolen telefoon.
Het onderzoek naar deze overval met geweld loopt nog steeds volop. Daarom is de politie op zoek naar getuigen.

Getuigen gezocht

Wanneer u iets gezien heeft, of u denkt iets gezien te hebben in de omgeving van het Amelandseplein, of u weet iets wat verband kan hebben met deze overval, dan kunt u 0900-8844 bellen. Wanneer u liever anoniem wilt blijven, kunt u bellen met 0800-7000 of doe u kunt een melding doen via www.meldmisdaadanoniem.nl. “Alle tips zijn welkom”, benadrukt de politie.

Regelmatig overvallen

Er worden in Rotterdam regelmatig roofovervallen gepleegd.
Zo werd op 1 oktober een restaurant op de Dordtselaan overvallen.
Op 24 september werd een kleine supermarkt aan de Schieweg overvallen.
En op 25 september werd een tankstation overvallen waarbij de dader door werd overmeestert door voetballers. Dit is een kleine greep uit de overvallen in Rotterdam.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam