Sloop voormalig IJsselcollege in Capelle is van start gegaan

sloop
Sloop IJsselcollege van start - Foto: © Jan Kok

Capelle aan den IJssel – Wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) heeft op 1 november het startsein gegeven voor de sloop van het voormalige IJsselcollege aan de Kanaalweg in Capelle aan den IJssel. Na de sloop wordt hier het nieuwbouwplan ‘IJsselpark’ gebouwd. Een kleinschalige dorpse woonbuurt met 59 woningen ontworpen in een landelijke en dorpse architectuurstijl.

Start sloop door vertrekkend wethouder Van Sluis

Voor wethouder Dick van Sluis was het zijn laatste sloophandeling als wethouder bij gemeente Capelle aan den IJssel. Per 1 november verlaat hij de lokale politiek om bij de RET te gaan werken. Op de afscheidsreceptie op woensdagavond 30 oktober kreeg Dick van Sluis de erepenning van de gemeente vanwege zijn verdiensten voor de stad.

Sloop IJsselcollege van start – Foto: © Jan Kok

Sloop voor nieuwbouwplan ‘IJsselpark’

De sloop van het voormalige IJsselcollege duurt naar verwachting tot maart 2020. De start van de verkoop van de nieuwbouwwoningen staat gepland voor de zomer van 2020. Begin 2021 start daarna de bouw zodat de nieuwe woonbuurt voor het einde van 2022 helemaal klaar is.

Veel belangstellenden aanwezig

Bij de start waren omwonenden, belangstellenden en ook directie en docenten van de voormalige school aanwezig. Na afloop konden geïnteresseerden tijdens een door BEMOG Projectontwikkeling West B.V. georganiseerde inloopbijeenkomst meer informatie krijgen over het nieuwbouwplan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.ijsselpark.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam