Aanhoudende stankoverlast Lijsterlaan Bleiswijk

Bleiswijk- In de omgeving van de Lijsterlaan in Bleiswijk zijn stankklachten gemeld van een benzineachtige lucht uit het riool. Al meerdere dagen komen melding binnen.

Update’s over dit incident Lijsterlaan via de Veiligheidsregio

vrijdag 3 mei 2019 – 14:50

Na de stankoverlast afgelopen week in Bleiswijk heeft de gemeente onderstaande brief verspreid in de wijk.

Geachte bewoner,

In de afgelopen weken deed de brandweer diverse keren onderzoek bij u in wijk naar stankoverlast vanuit het riool. Hierbij werden metingen verricht en is het riool schoongespoeld. Uit deze metingen is gebleken dat de concentraties die werden aangetroffen, niet schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Wat kunt uzelf doen?

Als u een sterkte lucht waarneemt, adviseren wij u om uw woning te ventileren en het toilet een aantal keer door te spoelen. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld water door uw wasbak of douche spoelen om de geur te verminderen.

Melding stankoverlast via DCMR Milieudienst Rijnmond

Mocht u in de komende periode opnieuw een sterke geur waarnemen vanuit het riool, dan adviseren wij u om dit te melden bij de meldkamer van de DCMR, Milieudienst Rijnmond. Zij pakken de melding op en gaan er mee aan de slag. U kunt hen bereiken op het volgende telefoonnummer: 0888-333555, 24 uur per dag bereikbaar.

De komende periode doet de gemeente nader onderzoek naar de toedracht van de stankoverlast. Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, neemt u dan contact op met Team Veiligheid en APV via 14010.

Met een vriendelijke groet,

gemeente Lansingerland

woensdag 1 mei 2019 – 23:49

De gemeente spoelt het riool vannacht nog enkele keren. Morgen zal de gemeente in samenwerking met Milieudienst DCMR verder onderzoek doen naar de oorzaak.

woensdag 1 mei 2019 – 23:46

Bij stankoverlast in huis is het advies het toilet een paar keer te spoelen en te ventileren.

woensdag 1 mei 2019 – 23:45

Hulpdiensten hebben metingen verricht en onderzoek gedaan. Vermoedelijke oorzaak is het lozen van een onbekende stof in het riool. De stank is niet giftig of gevaarlijk, voornamelijk stankoverlast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...