Tijdelijke vlinderidylle in Zevenhuizen in gebruik genomen

vlinderidylle in Zevenhuizen

Zevenhuizen – Op woensdag 29 mei is met het vrijlaten van vlinders door kinderen van BSO IJsselkids de vlinderidylle in Zevenhuizen officieel in gebruik genomen. Wethouder Jan Willem Schuurman van Openbare Ruimte onthulde samen met de kinderen het informatiebord met informatie over vlinders en de vlinderidylle.

De vlinderidylle is ingezaaid met speciaal bloemzaad voor vlinders en andere insecten. Er zijn steeds minder vlinders in Nederland. Vlinders hebben het moeilijk, omdat zij onvoldoende voedsel in de vorm van nectar uit bloemen kunnen vinden. Gerdien Bos van de Vlinderstichting vertelde hoe vlinders kunnen overleven. Samen met de kinderen en de wethouder liet zij een aantal vlinders (koolwitjes) los.

vlinderidylle in Zevenhuizen
Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

De vlinderidylle is ingericht op een stuk braakliggend terrein achter het park aan de Leliestraat in Zevenhuizen. Tot er definitieve gebouwd gaat worden, is dit terrein een kleurrijke bloemenweide waar het hele jaar door bloemen bloeien, die de vlinders en andere insecten van voedsel voorzien.

vlinderidylle in Zevenhuizen

Kleurrijke bloemen

Vlinders en bijen hebben nectar en stuifmeel nodig om te leven. Dit vinden zij in bloemen. Er zijn niet zo veel plekken meer waar veel bloemen groeien. Daarom worden er overal in Nederland plekken aangelegd. Deze plekken worden ‘idylles’ genoemd. Deze plekken zorgen voor meer kleur in het landschap of plekken met kleurrijke bloemen in de stad of langs sloten en wegen. De vlinders en bijen kunnen daar hun buikje vullen en de mensen kunnen er tijdens een wandeling ook van genieten. De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging leggen samen met veel vrijwilligers idylles aan.

Bekijk de kaart met alle idylles en idyllische plekken.

Eigen bloementuin

Ook je eigen tuin kun je inrichten als vlindertuin. Door het planten en zaaien van verschillende bloeiende planten en kleurrijke bloemen lok je zelf bijen en vlinders in je tuin.
Wanneer je zorgt dat er planten en bloemen staan die afwisselend van het voorjaar tot de herfst bloeien, kun je veel nuttige insecten van voedsel voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de vlinderstruik, herfstaster, ijzerhard etc. U geniet dan zelf ook van de mooie bloemenzee.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam