Tunnel bij Capelsebrug week eerder open voor voetgangers

tunnel bij Capelsebrug
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Capelle aan den IJssel – De tunnel bij Capelsebrug voor fiets- en voetgangers, onder de Abram van Rijckevorselweg richting ’s-Gravenland is ruim een week eerder dan gepland weer opengesteld voor voetgangers. Het fietspad blijft nog gesloten omdat dit nog geasfalteerd moet worden. De tunnel zou tot uiterlijk vrijdag 23 augustus dicht zijn, maar de werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen.

De onderdoorgang is sinds gisteren vanaf 16.00 uur weer door voetgangers te gebruiken. Fietsers en bromfietsers kunnen wel door de tunnel, maar moeten afstappen en lopen. De verwachting is dat het fietspad eind volgende week wordt opengesteld.

Het onderhoud aan de tunnel werd voor het eerste uitgevoerd sinds de bouw ervan in 1993.

Tunnel bij Capelsebrug

De tunnel is op het oog een normale tunnel, maar met een zogenaamde klepconstructie. Dit voorkomt bij een eventuele overstroming van de Hollandsche IJssel extreme wateroverlast in de omgeving. Tijdens het onderhoud is de asfaltverharding in de tunnel vervangen en de betonvloer onderhouden. Door de onderhoudswerkzaamheden kan de tunnel weer zo’n 40 jaar mee.

Om de overlast voor fietsers en voetgangers zoveel mogelijk te beperken, heeft de gemeente Capelle de afgelopen weken pendelbusjes ingezet.

tunnel bij Capelsebrug
Foto © Joke Rietveld – Regio Online

Deze werden ingezet omdat volgens wethouder Marc Wilson op de eerste dag dat de tunnel dicht was er mensen waren die de Abraham van Rijckevorselweg overstaken. Er waren zelfs mensen die de weg met de kinderwagen over staken. Omdat dit niet toegestaan is en uiteraard veel te gevaarlijk, werden de extra maatregelen getroffen voor de veiligheid van de mensen. De wethouder riep mensen dan ook op om de Abraham van Rijckevorselweg voor hun eigen veiligheid vooral niet over te steken. Er wordt daarmee ook een bekeuring geriskeerd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam