Verdachte Rotterdammer langer vast voor verkrachting

Rotterdammer, team, verdachten, Breestraat
@politie.nl

Rotterdam – De Rotterdammer (18) die verdacht wordt van een poging tot doodslag en gewelddadige verkrachting van een vrouw, moet nog 90 dagen in voorarrest blijven.

De verkrachting vond plaatst op 21 juli, de vrouw, een studente van 20 jaar, zou door de Rotterdamse jongen met geweld zijn aangevallen en verkracht.

Spoed operatie

Op die zaterdagochtend vroeg fietste zij vanaf het Rotterdamse Centraal Station naar de wijk De Esch, waar zij woont. Ze werd aangevallen toen ze haar fiets op slot wilde zetten. De man was zeer gewelddadig en de vrouw raakte dan ook ernstig gewond waardoor zijn met spoed moest worden geopereerd. De vrouw is inmiddels aanspreekbaar.

De man werd een aantal dagen erna aangehouden. Na het onderzoeken van camerabeelden uit de omgeving en met behulp van een signalement kwam de politie hem op het spoor. Er zat een team van twintig rechercheurs op de zaak.

Automobilist gezocht

Door het Nederlands Forensisch Instituut werd het DNA onderzocht en vergeleken, daar bleek een match te zijn met de verdachte. Daarom blijft de man tot hij voor de rechter moet komen, vast zitten.
Ook wordt er nog gezocht naar getuigen. Er blijkt rond het tijdstip van de verkrachting een auto door de Herman Bavinckstraat te zijn gereden. De bestuurder zou mogelijk getuigen kunnen zijn en wordt daarom gezocht door de politie.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam