Vlaardingen ‘lokt’ inwoners met koekje om te stemmen

koekje
Poster Vlaardingen verkiezingen - © gemeente Vlaardingen

Vlaardingen – De gemeente Vlaardingen roept inwoners op om te stemmen voor de gemeenteraad op woensdag 21 maart 2018. In de campagne ‘Stemmen? Lekker belangrijk!’richt de gemeente zich vooral op jongeren die voor het eerst voor de gemeenteraad gaan stemmen.

Alles uit de kast

Met een animatiefilmpje, inzet van social media, een jongerendebat, een mobiele stembus, een brief van en een Meet & Greet met de burgemeester wil de gemeente alles uit de kast halen om de Vlaardingse jongeren te motiveren hun stem te laten horen.

Uitgebreide informatie

De gemeente geeft praktische informatie over de verkiezingen en roept alle stemgerechtigden op om te stemmen. Mensen die weinig weten over het stemmen, mensen die sceptisch staan tegenover politiek en jongeren gaan het minst vaak naar de stembus. De slogan van de Vlaardingse campagne is dan ook ‘Stemmen? Lekker belangrijk! Best wel, ja’. Een animatiefilmpje is speciaal gemaakt voor Vlaardingers die 18+ zijn, maar het is ook handig voor iedereen die het stemmen eens kort maar krachtig uitgelegd wil krijgen. De gemeente wil laten zien welke invloed de gemeente op het dagelijks leven heeft en hoe het stemmen voor de gemeenteraad werkt.

Koekje als je komt stemmen

Deze keer krijgt iedereen die in Vlaardingen op woensdag 21 maart 2018 komt stemmen ook een koekje op het stembureau. Het koekje is een ouderwetse kletskop, een knipoog naar het woord ‘Lekker’ in ‘Stemmen? Lekker belangrijk!’ en naar het vele debatteren van politici. Het koekje is ook een aardigheidje om het feestelijke karakter van de verkiezingsdag te benadrukken.

Video: © gemeente Vlaardingen

Verkiezingsbijeenkomsten

Kandidaat-raadsleden gaan in verkiezingstijd volop met elkaar in debat of presenteren zich op een politieke markt. Zo organiseert Bibliotheek Vlaardingen samen met de gemeente een Politiek Jongerendebat op 6 maart en organiseert Vlaardingen in Beweging op 7 maart Het Sportiefste Debat van Vlaardingen. Op 14 maart organiseert de PAX Ambassade van  Vrede een debat en op 16 maart organiseert Talk of the Town een verkiezingsavond met originele opdrachten. Op zaterdag 17 maart is er een politieke markt in het centrum, waar Vlaardingers informatie kunnen krijgen over de standpunten van de verschillende partijen. Op 19 maart organiseert de gemeente het Slotdebat Lijsttrekkers. Meer info: www.vlaardingen.nl/verkiezingen.

Burgemeester ‘on tour’, flyerteam en mobiel stembureau

Burgemeester Annemiek Jetten steunt de stemoproep van harte: “Helaas ben ik net geopereerd aan mijn enkel en ik ben daarvan nog aan het herstellen. Maar als het even lukt, ga ik in de komende weken graag langs bij bijvoorbeeld een Taalcafé over stemmen voor de gemeenteraad of bij ouderen op de koffie in een ontmoetingscentrum. Met een kletskop natuurlijk en een folder. En ik hoop dat jongeren bij mij op de koffie willen tijdens een Meet & Greet, om te vertellen wat zij belangrijk vinden in Vlaardingen.”

Een flyerteam van de gemeente gaat tussen 1 en 21 maart naar winkelcentra en markten met een informatieve folder en met kletskoppen. Het flyerteam bestaat uit medewerkers die goed weten welke onderwerpen in de gemeente actueel zijn. Zij geven geen stemadvies, maar roepen op om te gaan stemmen.

Op woensdag 21 maart is een mobiel stembureau het 40ste Vlaardingse stembureau. De bus stopt bij het Albeda Collega, Station West en Centrum en twee winkelcentra.

Doe de StemWijzer Vlaardingen

Een veel gebruikte stemhulp in verkiezingstijd in de StemWijzer Vlaardingen. Wie 29 stellingen beantwoordt met eens, oneens of geen mening kan de uitkomsten vergelijken met de standpunten van de veertien politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bekijk de StemWijzer Vlaardingen op https://vlaardingen.stemwijzer.nl

Meer info

Wie wil weten hoe de gemeenteraad werkt en hoe je moet stemmen, kan ook kijken op de site www.hoewerktstemmen.nl. Wie praktische vragen heeft, bijvoorbeeld over de stempas, of wil weten welke partijen in Vlaardingen meedoen, kan kijken op www.vlaardingen.nl/verkiezingen of bellen met (010) 248 4000.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam