Home Regio Rijnmond XL-reisinformatiescherm voor reizigers Rotterdam Centraal

XL-reisinformatiescherm voor reizigers Rotterdam Centraal

Rotterdam – Op het nieuwe XL-reisinformatiescherm op station Rotterdam Centraal kunnen reizigers voortaan de vertrekkende treinen in een oogopslag zien. ProRail en NS onthulden samen het grote scherm van 9.50 bij 1.80 meter op woensdag 18 december. Ook station Den Haag Centraal krijgt binnenkort een XL-reisinformatiescherm, station Utrecht Centraal volgt in 2020.

Midden in de stationshal

Het grote digitale scherm toont alle vertrektijden van het komende half uur en de reisadviezen bij eventuele verstoringen. Bij het plaatsen van een megagroot reisinformatiescherm komt veel kijken. “De reisinformatie moet van een afstand goed leesbaar zijn en het is noodzakelijk dat het scherm tegen vocht en kou kan”, vertelt Astrid Bunt, directeur stations bij ProRail.

Ook was het zoeken naar een geschikte locatie op het station. Het is belangrijk dat het scherm direct opvalt voor binnenkomende reizigers maar zonder dat dit de loop van andere reizigers hindert. Astrid Bunt: “Recht boven de toegangspoortjes is bijvoorbeeld niet geschikt. Reizigers zijn vaak geneigd eerst naar rechts te kijken als ze informatie zoeken, vandaar dat het scherm in Rotterdam aan de centrumzijde van het station hangt. Voor binnenlopende reizigers dus rechts van hen.”

Centraal punt

“Dit XL-reisinformatiescherm is een lang gekoesterde wens van onze reizigers. We zijn heel blij om vandaag gehoor aan die wens te kunnen geven. Het team van ProRail en NS heeft keihard gewerkt om er voor te zorgen dat het er nu hangt”, vertelt Marjan Rintel, directeur operatie bij NS. Het grote scherm is een aanvulling op de serviceverlening. Marjan Rintel vervolgt: “Een extra houvast voor reizigers, naast de kleinere overzichtsborden op het station en natuurlijk de informatie in de NS-app. Vanwege de omvang dient het meteen als centraal punt in de stationshal.”

XL-reisinformatieschermen op andere stations

Op station Den Haag Centraal zijn ProRail en NS ook al gestart met het plaatsen van een XL-reisinformatiescherm. Naar verwachting kunnen reizigers vanaf 6 januari hun vertrektijd zien op dit scherm. Het scherm komt ruim voor de poortjes aan de centrumzijde van het station te hangen. De afmeting van het scherm is 7.0 bij 2.0 meter. Het XL-reisinformatiescherm op station Utrecht Centraal komt volgend jaar, nadat de vergunning rond is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Meedenkersnetwerk wijst de weg en een luisterend oor

Hillegom, Lisse, Teylingen - Inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk kunnen gebruikmaken van het nieuwe Meedenkersnetwerk. Dit is een netwerk...

HorecaTegoed gelanceerd voor gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Help jouw favoriete horecagelegenheid - Foto: © Bar Baarsch Amsterdam Amsterdam - Om de horeca een hart onder...

Milieustraat Helmond vanaf 30 maart tijdelijk gesloten

Helmond - De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is met ingang van aankomende maandag (30 maart) voorlopig gesloten vanwege het...

Uitbreiding TOGS-regeling voor ondernemers in de non-food

Nederland - Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming...

Kerkelaan Heiloo tijdelijk open voor landbouwverkeer

Heiloo - De N242 is vanaf maandag 30 maart toegankelijk voor al het verkeer. Landbouwverkeer mag dan geen gebruik...