Denk aan kwetsbare mensen maar ook aan de dieren in de natuur

kwetsbare mensen
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Weert – De temperatuur in Weert stijgt ruim boven de 30 graden. Het RIVM roept mensen op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, en chronisch zieken. Niet alleen mensen maar ook huisdieren en de dieren in de natuur hebben last van de warmte. Met een paar kleine maatregelen kunnen we de dieren helpen.

Wethouder Geert Gabriëls maakt zich grote zorgen om het dierenwelzijn en vraagt inwoners om de dieren zoveel mogelijk te helpen. Maakt u zich zorgen over een situatie in de openbare ruimte dan kunt u dat melden bij de gemeente, bel 0495 -575 000. Bel voor dieren in nood met  de Dierenambulance Midden-Limburg, deze is 24 uur en 7 dagen in de week bereikbaar op nummer: 06-11295306.

 

Maatregelen

De gemeente heeft de opdracht gegeven om de komende dagen het water- en zuurstofniveau in openbare sloten en vijvers te controleren. Dit om te voorkomen dat vissen door zuurstofgebrek sterven. Indien nodig gaan pompen het water van extra zuurstof voorzien. De wadi’s die in veel woonwijken zijn aangelegd voor de opvang van regenwater, mogen droogvallen.

Wat kunt u doen

Zelf kunt u ook helpen. Bijvoorbeeld door dagelijks ondiepe bakjes met vers water in uw tuin te plaatsen voor vogels, egels en andere dieren. Plaats de bakjes wel op een beschutte plek bij een struik zodat de dieren veilig kunnen drinken. En leg er takjes in zodat dieren er ook uit kunnen kruipen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam