Gemeente Beesel stelt centrummanager aan

centrummanager
Cetrum Reuver

Gemeente Beersel – De leefbaarheid in de kernen van de gemeente Beesel is gebaat bij sterke centra . De dorpen Reuver, Offenbeek en Beesel hebben elk een centrum waar inwoners terecht kunnen voor hun dagelijkse boodschappen en  ontspanning in de lokale horecagelegenheden. In Reuver zijn daarnaast diverse andere winkels gevestigd. Het is een uitdaging om een goed winkelaanbod te houden en waar mogelijk uit te bouwen en de aantrekkelijkheid van de centra voor bezoekers te borgen. Naar aanleiding van een raadsmotie stelt de gemeente een centrummanager aan.

Centrummanager

De centrummanager heeft tot taak om een goede samenwerking tussen ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren te stimuleren en te realiseren. Deze samenwerking is van belang om krachten te bundelen en gezamenlijk leegstand aan te pakken en de aantrekkelijkheid van het winkelgebied te verhogen. De centrumvisie die de gemeente parallel ontwikkelt maakt dat op korte termijn ook fysieke maatregelen zoals het verbeteren van looproutes of verlichting, gerealiseerd kunnen worden.

Samen aan de slag

Wethouder Debbie Heesakkers: “Mijn streven is bruisende centra in onze mooie gemeente. Dit raakt niet alleen activiteiten maar ook voorzieningen.  In 2019 gaan we aan de slag met ondernemers, bewoners, vastgoedeigenaren en andere belanghebbenden zodat er een visie komt die zo breed mogelijk gedragen wordt. Eind 2019 moet deze visie gereed zijn zodat we in 2020 daadwerkelijk samen aan de slag kunnen”.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam