Opening turnhal Weert

Weert – Zondag 7 oktober is de nieuwe turnhal van Weert officieel geopend. De afgelopen maanden heeft de gemeente samen met Tensor Turnen Weert (voor jongens), Turn- en gymnastiekvereniging Jan van Weert (voor meisjes) en Horne Quartier nauw samengewerkt aan de realisatie en inrichting van de nieuwe turnhal.

Alle betrokken partijen zijn trots op het resultaat, in Midden-Limburg is er geen andere accommodatie met zoveel faciliteiten om op een hoog niveau de turnsport te beoefenen.

Turnhal De Kazerne

Na lang buiten Weert te hebben geturnd, heeft Tensor Turnen Weert nu weer een plek binnen Weert. Jan van Weert heeft jarenlang verspreid over diverse gymzaallocaties in de gemeente geturnd. De nieuwe turnhal is gehuisvest in de sporthal op het Horne Quartier aan de Kazernelaan en biedt onderdak aan zowel het mannen– als vrouwenturnen. Wethouders Tessa Geelen en Wendy van Eijk waren aanwezig bij de opening en de feestelijke bijeenkomst waar ook de naam van de turnhal werd onthuld: Turnhal De Kazerne. Deze naam is een verwijzing naar het verleden van de locatie, waar voorheen de Koninklijke Militaire School (KMS) was gevestigd.

Dromen komen uit
Afgelopen maanden is er door vele vrijwilligers hard gewerkt aan de realisatie van turnhal, gezamenlijk met de medewerkers van Horne Quartier en Janssen-Fritsen. Vanaf augustus zijn de verenigingen al volop aan het trainen in de hal. Voor beide verenigingen is een droom uitgekomen. Zij kunnen nu doorgroeien in het aantal leden en in prestaties. Er werd al verdienstelijk geturnd op landelijk niveau en de volgende stap is aansluiting krijgen bij de nationale turntop. Daarnaast zijn er ook meer mogelijkheden ontstaan voor recreanten die liever op regionaal niveau willen turnen.

De turnhal wordt buiten de vaste trainingsmomenten ook al verhuurd aan scholen of turnverenigingen in de regio, die structureel of incidenteel gebruik willen maken van deze geweldige faciliteiten. Met ‘Turnhal De Kazerne’ heeft de gemeente turnsport een nieuwe impuls gegeven, zowel lokaal als regionaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...