Groenste Datacenter op komst in Borsele

datacenter
Foto: (v.l.n.r.) Burgemeester Dijksterhuis, Edwin de Groote, Gerben Ouwens, Gerrit Godwaldt en wethouder Kees Weststrate.

Datacenter-Borsele –  Burgemeester Dijksterhuis en vertegenwoordigers van datacentrum The Green Bay hebben deze week officieel hun handtekeningen gezet onder de komst van één van de groenste van Europa naar de gemeente Borsele.

Datacenter

Burgemeester Dijksterhuis: “Als gemeente zijn wij trots op de komst van het groene datacenter naar onze gemeente. Met het gebruik van energie van de windparken die op zee worden gebouwd en van de nabijgelegen windmolen- en zonneparken, krijgt duurzaamheid in onze gemeente een grote boost. Daarnaast opent de komst van The Green Bay naar Zeeland mogelijk de weg voor meerdere datacentra om zich in de omgeving te vestigen.”

Commercieel directeur Gerben Ouwens van The Green Bay: “Wij ontwikkelen in het Sloegebied één van de grootste groene datacenters van Nederland. De keuze voor de gemeente Borsele ligt grotendeels aan de betrouwbare energievoorziening. De directe aansluiting op het energieschakelstation van Tennet en een zeewaterkoelsysteem, maken het datacenter niet alleen zeer betrouwbaar, maar ook zeer energie-efficiënt en duurzaam.”

Het center van The Green Bay krijgt een oppervlakte van 30.000 m2, levert 22 MW aan IT-capaciteit en biedt werkgelegenheid voor zo’n 30 IT-professionals. De bouw start eind 2018 en men verwacht dat het center augustus 2019 draait.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam