Burgemeester Rehwinkel loopt naar Den Haag

Rehwinkel
Door Niels Kim - Eigen werk, CC BY-SA 3.0,

Zaltbommel – Burgemeester Rehwinkel vertegenwoordigt op 13 september de gemeente Zaltbommel bij een Gelderse wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag. Hij loopt de laatste etappe van een kilometer mee vanaf het Atrium naar het Plein in Den Haag. Daar is dan het jaarlijkse Prinsjesfestival. Hij doet dit om samen met andere Gelderse gemeenten de provincie Gelderland in Den Haag onder de aandacht te brengen.

Burgemeester Rehwinkel

Burgemeester Peter Rehwinkel: “Met veel plezier breng ik de gemeente Zaltbommel, maar ook de kracht van de provincie Gelderland met name als het gaat om de thema’s Sport, Food en Health voor het voetlicht. Ik beschouw deze deelname ook als een oefening voor de Vierdaagse van Nijmegen, die ik ooit nog eens wil lopen.”

Prinsjesfestival

De estafette is onderdeel van het Prinsjesfestival. Ieder jaar biedt dit festival in de week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Dit festival is gekoppeld aan Prinsjesdag. Dat is op de 3e dinsdag van september.

Vierdaagse in DNA van Gelderland

De Provincie Gelderland is medeorganisator van het Prinsjesfestival. Omdat de Vierdaagse het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld is en deel van hét DNA van Gelderland orga-niseert de provincie deze wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag. De estafette is van 10 september tot en met 13 september 2018. Veel Gelderse burgemeesters en wethouders lopen dan in estafette naar Den Haag.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam