UWV Rivierenland stapt in leerwerkroutes Werkzaak

leerwerkroutes
Door Michiel1972, CC BY-SA 3.0,

Geldermalsen – Werkzaak lanceerde ruim anderhalf jaar geleden leerwerkroutes om werkzoekenden in een periode van een tot twee jaar op weg te helpen naar een baan.  UWV gaat nu ook meedoen met deze acht leerwerkroutes. De routes worden opengesteld voor mensen met een Wajong, Wia of WGA uitkering. De opzet van de leerwerkroutes kan voor deze groep een belangrijke bijdrage leveren in de route naar werken. Rian Lukassen, districtsmanager UWV Rivierenland en Elfriede Boer, directeur Werkzaak Rivierenland tekenden de overeenkomst.

Uitbreiding met deze doelgroepen geeft meer talenten in de regio een kans om via de leerwerkroute naar werk toe te groeien. Deze aanvulling is voorbereid door Werkzaak in overleg met UWV. Werkzaak en UWV zijn bijzonder enthousiast dat de uitvoering nu van start is gegaan.

“Het plan is rond, de uitvoering gestart “

Per leerwerkroute kunnen er vier tot acht  mensen via UWV deelnemen. Werkzaak en UWV maakten afspraken over de financiën. Die afspraken verkleinen de schotten tussen verschillende geldstromen en worden daarmee ondergeschikt gemaakt aan de doelstellingen van Werkzaak en UWV gezamenlijk: namelijk talenten naar werk begeleiden.

De jobcoach geldstroom gaat naar Werkzaak, de opleidingskosten betaalt UWV en bij succesvolle uitplaatsing ontvangt Werkzaak een uitstroom fee van  UWV. Een goed voorbeeld waarbij vanuit het aanbod wordt gekeken wat een geschikte plek en manier is om een werkzoekende verder te helpen. Dat staat voorop.

Rian  Lukassen: ‘Ik denk dat er steeds meer behoefte is aan scholing voor de mismatch op de arbeidsmarkt. Als je laag opgeleid bent voel je vaak niet veel voor een cognitieve scholing. Je opleiden in de praktijk kan helpen om de situatie om werk te vinden te verbeteren.’

Elfriede Boer: ‘De samenwerking tussen UWV en Werkzaak intensiveert nu werkzoekenden uit Wajong en Wia (UWV)  kunnen  deelnemen aan de leerwerkroutes.  We bepalen samen wat de werkzoekende nodig heeft om aan het werk te komen. Ik ben er trots op dat het niet meer uitmaakt uit welk loket/voorziening de werkzoekende afkomstig is en dat de mens en zijn talent centraal staat om de weg naar duurzaam werk te vinden.’

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam