Eerste mantelzorgcompliment “nieuwe stijl” uitgereikt

mantelzorgcompliment

Oisterwijk – Iedereen die in onze gemeente voor een naaste zorgt, verdient een compliment. Dat was de boodschap van wethouder Dion Dankers bij het uitreiken van het eerste, vernieuwde mantelzorgcompliment. Op deze manier wil de gemeente Oisterwijk de mantelzorgers bedanken voor hun inzet en goede zorgen van het afgelopen jaar.

Mantelzorgcompliment

Jaarlijks zet de gemeente Oisterwijk mantelzorgers in het zonnetje, maar dit jaar doen we dat op een andere manier. Samen met ContourdeTwern en Centrummanagement Oisterwijk heeft de gemeente Oisterwijk een nieuwe tegoedbon ontwikkeld die bij de lokale ondernemers te besteden is. ContourdeTwern overhandigt deze bon persoonlijk aan de mantelzorgers. Dat is niet alleen persoonlijker, maar biedt ons ook de mogelijkheid eventuele andere (hulp)vragen van de mantelzorgers in beeld te krijgen en hen daarna gerichte ondersteuning te kunnen bieden.

Eerste compliment uitgereikt

De heer en mevrouw Potters ontvingen vandaag het eerste mantelzorgcompliment. Mevrouw Potters zorgt al enkele jaren intensief voor haar man. Meneer Potters heeft de afgelopen jaren diverse tegenslagen gehad op het gebied van zijn gezondheid. Hij is hierdoor verzwakt en heeft de gehele dag zuurstof én zorg nodig. “Mevrouw Potters en alle andere mensen in onze gemeente die langere tijd intensief een partner, familielid, buur of kennis ondersteunen, verdienen onze waardering. Mantelzorgers maken het mogelijk dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en zijn van onschatbare waarde,” aldus wethouder Dion Dankers. “Zij verdienen een schouderklopje en ik ben dan ook trots dat ik dit eerste mantelzorgcompliment heb mogen uitreiken. Ook waardeer ik de samenwerking met de ondernemers en winkeliers hierin: zij spreken hiermee ook hun steun aan mantelzorgers uit.”

Bent u mantelzorger?

Of kent u een mantelzorger? Wellicht heeft u ook recht op ondersteuning en een mantelzorgcompliment. U bent mantelzorger als u langer dan drie maanden, minimaal 8 uur per week zorgt voor een naaste in onze gemeente. Voldoet u hieraan? Vraag dan het compliment aan bij CountourdeTwern. Dit kan aan de balie van ContourdeTwern aan de Blokshekken 3 of via www.contourdetwern.nl.

Bij inlevering van het formulier beoordeelt ContourdeTwern direct uw aanvraag. Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u meteen de waardebonnen. Het compliment bestaat uit 2 bonnen met elk een waarde van € 12,50. Deze bonnen zijn te verzilveren bij winkeliers en horecaondernemers uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.

Het inleveren van het formulier en het ophalen van de bonnen kan op:

  • Maandag- en donderdagochtend van 09:00 tot 12:00 uur bij ContourdeTwern, Blokshekken 3
  • Woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 in Wijkcentrum de Coppele
  • Op afspraak voor werkende mantelzorgers
  • Vanaf 18 oktober op donderdagochtend (even weken) van 9.00 tot 10.00 uur in Den Boogaard
  • Tijdens de dag van de mantelzorg op 10 november 2018

Zorg ervoor dat u een identiteitsbewijs meeneemt bij het inleveren van het formulier.

Jonge mantelzorgers

Ook kinderen en jongeren die zorgen, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden!

Als er in het gezin iemand veel zorg nodig heeft,  kunnen kinderen en jongeren al vroeg te maken krijgen met de zorg voor hun hulpbehoevende vader, moeder, broer(tje) of zus(je). Of zij moeten al op jonge leeftijd, meer dan hun leeftijdsgenootjes, mee helpen in het huishouden. Zonder dat zij het weten zijn zij al jong mantelzorger. Zij lopen hier zelf vaak niet mee te koop. Wij willen hen in het zonnetje zetten en namens de gemeente een mantelzorgcompliment aanbieden.  Ken jij of ben jij iemand tussen de 12 en 23 jaar, die zorgt voor iemand anders uit de gemeente Oisterwijk, stuur dan voor 10 november een mail naar de jongerenwerker van ContourdeTwern via  jerrykrones@contourdetwern.nl en geef hierin aan wie u wilt aanmelden en waarom. U ontvangt daarna per mail verdere informatie over wanneer en waar de cadeaubonnen kunnen worden opgehaald. Doen hoor, want deze jonge mantelzorgers verdienen het!

Meer dan een compliment

Naast het mantelzorgcompliment doet de gemeente meer om mantelzorgers te ondersteunen.

Denk aan respijtzorg: de zorg wordt dan even overgenomen door een vrijwilliger of professional, waardoor de mantelzorger op adem kan komen. Ingrid Oosterling, mantelzorgconsulent bij ContourdeTwern: “Mantelzorgers weten vaak niet dat ze aanspraak kunnen maken op deze ondersteuning en waar zij terecht kunnen met al hun vragen en zorgen. Met deze persoonlijke aanpak willen we hierin verandering brengen.”

Meer informatie

Meer informatie, de voorwaarden en een lijst van deelnemende winkeliers vind je op www.contourdetwern.nl/Oisterwijk. Je kunt ook bellen naar ContourdeTwern via 013-5284080 of mailen naar Ingrid Oosterling: ingridoosterling@contourdetwern.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam