Invictus Games athleet Edwin Vermetten bij Veteranen Netwerkborrel

Tilburg – Tijdens de komende Veteranen Netwerkborrel zal Edwin Vermetten vertellen over zijn deelname aan de Invictus Games. Het bijzondere moment waarop hij zijn tennismaat Paul Guest troostte en moed insprak tijdens een wedstrijd werd wereldnieuws. De netwerkborrel vindt plaats op donderdag 15 november vanaf 19.30 uur in Café Hoegaarden in Tilburg.

Invictus Games

 

De Invictus Games is een groot sportevenement voor gewond geraakte militairen en veteranen. De Engelse Prins Harry is mede-oprichter en beschermheer van deze spelen, die afgelopen maand in Sidney Australië werden gehouden. In mei 2020 worden deze Invictus Games in Den Haag gehouden.

Invictus Games

Edwin Vermetten

Edwin Vermetten raakte zwaar gewond tijdens zijn uitzending naar Bosnië in 2001, tijdens een ongeluk met zijn viertonner. Twee verbrijzelde benen en verschillende schedelbreuken als gevolg. In Sidney deed Edwin mee met verschillende disciplines, waaronder tennis. Voor het herendubbel werd hij gekoppeld aan de Engelsman Paul Guest (in 1987 gewond geraakt bij de strijd in Noord-Ierland).

Let it go

Tijdens hun tenniswedstrijd vloog een helikopter over. Hierdoor raakte Paul compleet in de war en kreeg een paniekaanval. Edwin merkte direct dat er iets vreselijk mis was met zijn tennismaat en ondernam actie. Door Paul vast te pakken en hem te troosten met de woorden “Let it go…” en door dit lied uit de Disneyfilm “Frozen” te gaan zingen, kwam Paul uit zijn aanval. Hij herpakte zich en speelde de wedstrijd uit, die ze in een tiebreak wonnen met 11-9.

Above and Beyond Award

Dit moment ging de hele wereld over en staat inmiddels symbool voor de Invictus Games in Sidney. Door dit optreden ontving Edwin de “Above and Beyond Award” uit handen van de organisatie. Deze bijzondere prijs staat symbool voor kameraadschap.

 

Vanaf 20.30 uur zal Edwin zijn verhaal delen met de aanwezigen bij de Veteranen Netwerkborrel.

De Veteranen Netwerkborrel wordt georganiseerd door de Stichting Veteranen Hart van Brabant en heeft als doel om veteranen (en zijn omgeving) met elkaar in contact te brengen. De stichting bestaat sinds februari 2014 en fungeert als kennisplatform in de regio Midden-Brabant. Door het verbinden en versterken van de contacten van en voor veteranen ontstaat een sterke sociale, economische en maatschappelijke basis waar veteranen en hun omgeving op kunnen vertrouwen en bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

In Olst-Wijhe stroomt de liefde voor lokale ondernemers

Olst-Wijhe - ‘Hier stroomt de liefde’. Met die mooie woorden lanceert de gemeente Olst-Wijhe deze week een bijzondere campagne. Het doel? Aandacht...

Kolhorn heeft cortenstalen strijkmolen langs Molenkolk

Kolhorn - Een cortenstalen molentje is langs de Molenkolk in Kolhorn geplaatst. Hier heeft ooit één van de strijkmolens van Schagerkogge...

Persleiding door dijk in Krimpen geboord

Krimpen aan den IJssel - Een persleiding van ruim een halve meter diameter is met een enorme boor door de dijk...

Voetafdruk van één van de eerste Heilooërs ontdekt

Heiloo - In Zuiderloo wordt sinds begin april archeologisch onderzoek gedaan. Op dinsdag 19 mei is door archeologen van Archol een...

Voorstel opheffing deel Maarssenbroekseslag Stichtse Vecht

Stichtse Vecht - Het college van B&W heeft ingestemd met het voorstel aan de gemeenteraad om de Maarssenbroekseslag tussen de Floraweg...