Meer parkeerplek bij Neswaarden in Aalst

Neswaarden

Aalst – Aan de Zaaiwaard in Aalst, vlakbij recreatiegebied De Neswaarden, komt een parkeerterrein met zo’n 250 parkeerplaatsen. Het parkeerterrein is bedoeld om drukte op te vangen bij voetbalvereniging Roda Boys en recreatiegebied De Neswaarden. Naar verwachting wordt het parkeerterrein in september geopend.

Half gras en half verhard

Het omheinde parkeerterrein krijgt een zo groen mogelijk uitstraling. Daarom komen er 130 verharde plaatsen en 125 onverharde parkeerplaatsen op grasland.  Roda Boys heeft in de weekenden genoeg aan het verharde gedeelte van de parkeerplaats. Bij drukte in de zomer bij De Neswaarden kan ook het gedeelte op het grasland gebruikt worden. Het terrein is open in de weekenden en als drukte wordt verwacht bij De Neswaarden.

Afspraken over beheer en onderhoud

De gemeente overlegt met voetbalvereniging Roda Boys over het onderhoud en beheer van het terrein. Zij maken hierover nog afspraken.

Planning

Voor de aanleg van de parkeerplaats kan starten moet de gemeente een projectomgevingsvergunning geregeld hebben. Deze vraagt de gemeente begin mei aan. Als daar geen bezwaren op komen is dat in juli rond. Dan kan de aannemer na de bouwvak starten met de aanleg van het terrein. Naar verwachting is het parkeerterrein dan in september klaar.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam