Nieuwe entree voor Safaripark Beekse Bergen

entree
Hilvarenbeek- De entree van Safaripark en omgeving zal de komende tijd omgetoverd worden tot een gloednieuw en indrukwekkend ontvangst. Zo wordt het gorilla-eiland vergroot en wordt er een geheel nieuwe souvenirwinkel gebouwd. Ook planten het park ruim 2.000 m2 nieuwe jungle beplanting voor een warm welkom in de natuur! Dit project zal daarnaast grotendeels in het teken staan van een bedreigde diersoort: de westelijke laaglandgorilla.

Entree

Tijdens de verbouwing zal vrijwel elk onderdeel van de entree onder handen genomen worden. Zo worden de bestrating, kassa’s, toiletten en zelfs de olifant aangepakt. Daarnaast zal het entreeplein zelfs uitgebreid worden met een gloednieuwe souvenirwinkel. Kortom: een indrukwekkende entree.
Foto: Safaripark Beekse Bergen

Gorilla-eiland

Tijdens de verbouwing zal het gorilla-eiland vergroot worden. Dit zorgt voor een groter leefgebied van de gorilla’s, maar ook voor een mooier uitzicht vanaf het vernieuwde terras, dat wordt aangelegd voor het Safari Restaurant.
Foto: Safaripark Beekse Bergen

Safari Restaurant

Bij het Safari Restaurant zal de tribune vervangen worden door een geheel nieuw terras met uitkijk op het vergrootte gorilla-eiland. Het Safari Restaurant zal gedurende de werkzaamheden (vanaf 30 januari) gesloten zijn.

Coltanmijn

Dit project staat grotendeels in het teken van de westelijke laaglandgorilla die ernstig bedreigd wordt. Wist je dat o.a. onze mobiele telefoons daar de oorzaak van zijn? Diep in de regenwouden van West-Afrika zijn namelijk mijnwerkers dag en dag op zoek naar coltan, de kostbare grondstof voor mobiele telefoons. De natuurgebieden waar deze, vaak illegale, mijnbouw plaatsvindt, is ook het thuis van duizenden gorilla’s. Voor de winning van Coltan worden enorme stukken regenwoud vernietigd, wat erin resulteert dat het leefgebied van de gorilla kleiner en kleiner wordt. Nabij het gorilla-eiland vereist een nagebootste coltanmijn, waar het probleem onder de aandacht wordt gebracht.

Wat ga jij hiervan merken?

Helaas kan de verbouwing niet onopgemerkt blijven en zullen er een aantal dingen veranderen. Zo vaart de boot tijdelijk een nieuwe route. De boot zal namelijk vanaf Kongoplein vertrekken en daar ook weer aanmeren. Zie de parkinformatie voor de actuele vertrektijden en dagen*. Daarnaast zullen vanaf 30 januari de kassa’s tijdelijk circa 100 meter verplaatst worden. Ook zullen het binnenverblijf van de mensapen en het Safari Restaurant tijdelijk gesloten zijn.
Foto: Safaripark Beekse Bergen
Bron: Safaripark Beekse Bergen

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam