Apenkooien met de buren door online verhuursysteem

Week van de Alfabetisering

Zeist – Iedereen in Zeist kan vanaf nu via een online verhuursysteem een gemeentelijke gymzaal of sporthal huren. Verenigingen en scholen hebben voorrang, maar op alle andere momenten zijn de sportruimtes beschikbaar voor sportieve buurtactiviteiten. Reserveren gaat eenvoudig via www.zeist.nl/sport.

Online verhuursysteem

Het online verhuursysteem leidt bezoekers stap voor stap door het hele proces. Door aan te geven welke sport iemand wil doen, toont het online systeem de beschikbare ruimtes die daarbij passen. Betaling verloopt via iDEAL. Een sleutel van de sportruimte is niet nodig, gebruikers krijgen een barcode waarmee zij de deur kunnen openen op het gereserveerde tijdstip.

Verenigingen en scholen hebben voorrang

Omdat verenigingen en scholen structureel gebruik maken van de gymzalen en sporthallen, krijgen zij voorrang. Particulieren krijgen binnen twee dagen na het online reserveren bericht of zij gebruik kunnen maken van de gewenste accommodatie. Sander Jansen, wethouder Sport van de gemeente Zeist, is blij met het nieuwe systeem: “Het online verhuursysteem maakt het makkelijker om samen te sporten in een gemeentelijke sportruimte. Inwoners weten sneller of ze gebruik kunnen maken van een sportruimte. Ook kunnen ze online direct zien welke ruimtes vrij zijn voor de sport die zij willen doen. Ik hoop dan ook van harte dat we hiermee sportieve buurtactiviteiten extra kunnen stimuleren.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam