Bewoners ‘t Heycop op 17 augustus naar huis

De ruim 120 geevacueerde bewoners van seniorencomplex ’t Heycop in Breukelen keren vrijdagmiddag 17 augustus naar huis. Daarmee komt een einde aan een periode van ruim twee weken dat zij elders werden onder gebracht, na de brand op maandagavond 31 juli. Alle woningen zijn gereinigd en het pand voldoet eind van de week weer aan alle veilgheidseisen. De brandweer controleert woensdag het complex definitief op veiligheid. De terugkeer van de bewoners wordt vrijdagmiddag gefaseerd uitgevoerd.

Terugkeer

De bewoners verkeerden de afgelopen weken bij familie of vrienden, in hotel of woon- en zorginstellingen. Z0’n 38 bewoners zijn opgevangen in het hotel van Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Eén bewoner verblijft nog in een ziekenhuis. Burgemeester Yvonne van Mastrigt is lovend over de hulpverleners, vrijwilligers, mantelzorgers, familie, thuiszorg en mensen uit de wijk. “En we zijn ook heel veel dank verschuldigd aan Nyenrode, die zo vlak voor de start van het academisch jaar de bewoners welkom hebben geheten en op die manier geweldig hebben geholpen bij de opvang van de bewoners.”

Werkzaamheden

Het aantal werkzaamheden dat de afgelopen weken werd uitgevoerd was veel groter dan eerst verwacht. Dat varieerde van het wassen van kleding tot aan het vervangen technische installaties en het repareren van een lift. Ook is er tijdens de herstelwerkzaamheden ook een plaatje asbest aangetroffen nabij de woning waar brand is ontstaan. Het asbest is niet verspreid en is niet aangetast door het vuur, maar is wel aanwezig in de constructie die verwijderd moet worden om de woning te herstellen. Dat schrijven veiligheidsvoorschriften voor. Dit zal deze deze week door een erkend bedrijf worden uitgevoerd.

Oorzaak

De oorzaak van de brand is naar alle waarschijnlijk gelegen in de storing van een motortje van de zonwering. Naar aanleiding daarvan zijn de zonwering van alle appartementen nagekeken en gecontroleerd op veiligheid.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam