Bunnik Projekten en gemeente Woerden sluiten intentieovereenkomst project Heeren van Woerden

intentieovereenkomst

Woerden – Directeur Wim Bunnik (Bunnik Projekten) en wethouder Tymon de Weger (gemeente Woerden) hebben maandag 29 oktober een intentieovereenkomst afgesloten voor het vervolg op het project ‘Heeren van Woerden’ aan de Hoge Rijndijk. Woningbouw op deze locatie komt daarmee een stap dichterbij.

 

Vanwege de crisis is hier destijds slechts een deel van de geplande woningen gebouwd. In 2008 is een vergunning verleend voor de bouw van drie woonblokken aan de Hoge Rijndijk. Door de slechte omstandigheden in de woningmarkt en verouderde plannen zijn er daarvan uiteindelijk twee gerealiseerd. Hierdoor ligt er nu naast de nieuwbouw een verlaten terrein met leegstaande gebouwen.

 

Wethouder Tymon de Weger (ruimtelijke ontwikkeling): “Dat er nu beweging zit in de plannen is goed nieuws. Woerden heeft dringend behoefte aan nieuwe woningen én de omgeving knapt er enorm van op. Daarbij is dit een prachtige plek om te wonen: langs de Oude Rijn met het jaagpad en dicht bij de voorzieningen. Woningbouw op deze locatie is zeer gewenst.”

 

Directeur Wim Bunnik: “Wij zijn verheugd dat wij een vervolg kunnen gaan geven aan de al eerder gerealiseerde woningen aan de Oude Rijn. Het is voor de omwonenden ook fijn dat er weer wat schot in zit. Echter, voordat er gestart kan worden met de sloop en nieuwbouw, moet er nog wel een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Wij hopen dat de nieuwe planvorming spoedig verloopt.”

 

Zodra er een haalbaar plan is dat de goedkeuring kan dragen van zowel Bunnik Projekten als de Gemeente, wordt er een nieuw bestemmingsplan opgesteld en een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam