Burgemeester Frans Backhuijs onthult naamtegels winnaars Jongerenlintje

Nieuwegein – In januari ontvingen drie meisjes het jongerenlintje ‘De Doorslag’ genoemd en zaterdag 22 september zijn de tegels met hun namen erop onthuld door burgemeester Frans Backhuijs. De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzonder manier inzetten voor Nieuwegein. 

Het was de vijfde keer dat deze tegels onthuld werden. Inmiddels liggen er al achttien tegels en ontstaat er een heuse ‘Walk Of Fame’ aan de Doorslag (het water) bij de trap ter hoogte van theater De Kom. De drie naamtegels zijn van: Femke Bergenhenegouwen voor haar inzet bij scoutingactiviteiten, Esmée Koene voor haar bijdrage aan de afleveringen van ‘Mijn Stad Nieuwegein’ en Dominique Jepma voor haar vrijwillige inzet voor kinderen van Reinaerde.

De Doorslag

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, altijd mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of een jongere die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen. Het jongerenlintje heeft overigens de naam: De Doorslag. Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

Jongerenlintje 2019

Ook dit jaar kunnen jongeren worden voorgedragen voor een jongerenlintje. Kent u een jongere die zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor Nieuwegein? Meld hem of haar dan nu aan. Hierna leest u hoe u dat kunt doen.

Aanmelden Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. Hij of zij hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar met Nieuwegein te maken heeft. De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten. In januari tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein, worden de jongerenlintjes uitgereikt.

Inzenden kan tot 1 december 2018 bij Elsje Leurs van de gemeente Nieuwegein, via e.leurs@nieuwegein.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...