Burgemeester Witteman draagt taken over aan waarnemer

Overdracht ambtsketen Marc Witteman aan nieuwe burgemeester Yvonne van Mastrigt

Stichtse Vecht – Mevrouw Mr. Y.P. (Yvonne) van Mastrigt is vandaag gestart als waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht. Gisteren kreeg zij de ambtsketen omgehangen door burgemeester Marc Witteman. Daarmee droeg Marc Witteman zelf zijn taken officieel over, omdat hij wegens een ongeneeslijke ziekte vanaf augustus met ziekteverlof gaat. Vooralsnog neemt Yvonne van Mastrigt zijn portefeuille volledig over.

Onder de indruk

Yvonne van Mastrigt: “Ik kijk ernaar uit om gemeente Stichtse Vecht en haar inwoners, ondernemers en organisaties snel  beter te leren kennen. Ik ben onder de indruk van de prachtige kernen en hun diversiteit. Met een nog nieuwe raad en nieuw college van B&W, een ambitieus coalitieakkoord en diverse ontwikkelingen in mijn portefeuille, zoals een nieuw Integraal Veiligheidsplan, liggen er veel uitdagingen op mij te wachten.

Bewondering voor inzet Witteman

Toch ga ik met gemengde gevoelens aan de slag. De ziekte van burgemeester Witteman grijpt mij aan. Ik vind het bewonderenswaardig hoe hij zich tot en met zijn laatste werkzame uren als burgemeester,  met hart en ziel heeft ingezet voor de inwoners. Ik wens Marc Witteman en zijn dierbaren veel sterkte in de komende periode.”

Reeds beëdigd

Op vrijdag 13 juli jl. werd mevrouw Van Mastrigt op het provinciehuis al beëdigd door de commissaris van de Koning. Sinds die tijd heeft zij onder meer diverse gesprekken gevoerd met burgemeester Witteman.

“Goed om zelf overdracht te kunnen doen”

Marc Witteman: “het is goed dat ik mijn werkzaamheden zelf heb kunnen overdragen aan mijn waarnemer.  Mijn terugtreden valt mij zwaar, maar ik kan dit nu doen in de wetenschap dat er een uitstekende waarnemer is, in wie ik alle vertrouwen heb. Ik ben dankbaar dat ik 3,5 jaar burgemeester mocht zijn van de inwoners van Stichtse Vecht.“

Ervaren bestuurster

Mevrouw Van Mastrigt (53) was eerder waarnemend burgemeester in Hoorn (2015-2016). Van 2012 tot 2015 was zij gedeputeerde in de provincie Groningen. Daarvoor was zij van 2009 tot 2012 burgemeester van Hoogezand-Sappemeer en van 2004 tot 2009 burgemeester van Winsum. Momenteel is zij als adviseur verbonden aan Van Wijnen Regio Noord en eerder dit jaar was zij als formateur betrokken bij de vorming van het huidige college van B&W in Hoorn. Mevrouw Van Mastrigt is sinds 1981 politiek actief binnen de PvdA in diverse verantwoordelijkheden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam