CJG Barneveld zoekt kinderboeken voor Kinderzwerfboekproject

kinderzwerfboekproject
CJG Barneveld start kinderzwerfboekproject. Foto: ©Gemeente Barneveld

Barneveld – Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld zoekt kinderboeken voor het nieuwe Kinderzwerfboekproject. Kinderzwerfboeken zijn (gelezen) boeken die zwerven van kind naar kind. De boeken zijn te vinden op scholen en in wachtkamers én in het Kinderzwerfboekstation in het CJG Barneveld aan de Bouwheerstraat in Barneveld.

Het Kinderzwerfboekproject is bedoeld om meer kinderen te laten lezen. Want nog steeds verlaat 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Als er thuis boeken zijn en worden gelezen, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school. Kinderen die lezen, hebben meer kans op een goede toekomst.

Het Kinderzwerfboekproject

Het CJG Barneveld doet ook mee aan het Kinderzwerfboekproject. In het CJG Barneveld aan de Bouwheerstraat in Barneveld is een KinderzwerfboekStation ingericht. Hier kunnen boeken worden ingeleverd die door andere kinderen mogen worden gelezen. En kinderen kunnen hier een boek uitzoeken om zélf te lezen. Er zijn nu al meer dan 1.500 KinderzwerfboekStations in Nederland. Eén van die stations is dus het CJG Barneveld. Kinderzwerfboeken zijn te herkennen aan een sticker op de kaft.

Helpt u/help jij mee? Lever een (gelezen) kinderboek in!

Het CJG Barneveld vindt dat álle kinderen moeten kunnen lezen en roept ouders en kinderen op om een (gelezen) kinderboek mee te nemen van huis en bij de balie van het CJG Barneveld aan de Bouwheerstraat in te leveren.

Tips voor goede boeken zijn:

– Het boek is bestemd is voor kinderen t/m 14 jaar;
– Het boek ziet er aantrekkelijk uit;
– Het boek is tijdloos (Pluk van de Petteflet) of redelijk recent (van na 2001).

Kinderboeken kunnen bij het CJG Barneveld worden ingeleverd, maar ook worden geleend.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam