Damiaanschool uit Zeist wint E-waste Race RMN

Damiaanschool
Leerlingen van de winnende Damiaanschool op de foto met de cheque en recyclecoach Sanne van RMN. Foto: Menno Bausch.

Zeist – Vrijdagmiddag 18 oktober om 13.00 uur nam de Damiaanschool de hoofdprijs in ontvangst voor het winnen van de E-waste Race. De afgelopen weken streden tien basisscholen in de RMN gemeenten tegen elkaar om zoveel mogelijk E-waste bij mensen uit de buurt op te halen. De Damiaanschool heeft de meeste punten gehaald met het inzamelen van elektrische apparaten.

Fantastische prestatie

Vier weken lang hebben de leerlingen van de Damiaanschool hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk elektrische apparaten in te zamelen. In totaal haalden zij 3414 elektrische apparaten op en dat betekende een score van 2078 punten. Recyclingcoach Sanne van RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) overhandigde de leerlingen de prijs, een schoolreis naar Nemo Science Museum in Amsterdam.

Deelnemende scholen

De negen overige basisscholen uit de verschillende RMN gemeenten die zich van 23 september tot 18 oktober hebben ingezet om zoveel mogelijk E-waste in te zamelen zijn:

  •  Baarn: Basisschool De Uitkijck
  •  Bunnik: CBS Beurthonk (Odijk)
  •  IJsselstein: CBS De Brug; t Kasteel
  •  Nieuwegein: De Trompetvogel; Jenaplanschool De Zuiderkroon
  •  Soest: Da Costaschool; Prins Willem Alexanderschool
  •  Zeist: Rehobothschool

In totaal haalden de deelnemende scholen 15679 oude elektronische apparaten op. “Ik wil alle kinderen die hebben meegedaan hartelijk danken voor hun inzet: in mijn ogen zijn jullie allemaal winnaars,” aldus Rob Schram, directeur RMN.

Doel E-waste Race

De E-waste Race leert leerlingen van basisscholen op een leuke en actieve manier meer over elektrische apparaten. Het is leerzaam en bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland worden nog niet alle elektrische apparaten gerecycled, omdat ze niet apart worden aangeboden. Dit komt dan terecht in het restafval. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik. Bovendien zorgt de E-waste Race ervoor dat recyclen leuk en gemakkelijk is.

De E-waste Race in de RMN gemeenten is een initiatief van RMN en de E-waste Race.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam