De Bijzondere Eetfabriek opent deuren op station Den Dolder

station Den Dolder

Zeist – Vanaf maandag 4 juni kunnen reizigers voor hun dagelijkse bak ‘koffie to go’ weer terecht bij de kiosk op Station Den Dolder. Om dat te vieren krijgen de klanten daar die dag een gratis taartje bij. Sociaal ondernemer Marieke Blok opent op 4 juni de deuren van ‘De Bijzondere Eetfabriek’.

Sociale functie

De kiosk op station Den Dolder heeft een belangrijke sociale functie in het dorp. Reizigers wachten er op de trein, en in de naastgelegen ruimte kan gewerkt worden. Toen eind vorig jaar duidelijk werd dat de toenmalige ondernemer in de kiosk op Station Den Dolder er mee zou stoppen, zijn NS, ProRail, RSD en Gemeente Zeist samen op zoek gegaan naar een nieuwe (sociale) ondernemer voor de kiosk. Er hebben zich veel ondernemers gemeld, maar de beste match was er met het idee voor De Bijzondere Eetfabriek. Criteria waren onder meer maatschappelijk verantwoord ondernemen, openingstijden, exploitatie, look & feel en samenwerking met derden. Wijkwethouder Sander Jansen: “Wij zijn blij dat er een mooie ontmoetingsplek bij komt in Den Dolder. Deze ontmoetingsplek draagt ook bij aan een prettig verblijf voor de reizigers op het station.”

Werkgelegenheid

De Bijzondere Eetfabriek levert een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid met werkplekken voor mensen die langdurig niet aan het arbeidsproces hebben deelgenomen en een opstap nodig hebben richting regulier werk. Onder professionele begeleiding krijgen mensen de kans om betaald werkervaring op te doen, hun leven (verder) op te bouwen en financieel zelfredzaam te worden. Marieke Blok: “Sociaal ondernemen is van deze tijd. Op deze manier en met goede producten en een frisse, eigentijdse uitstraling van de kiosk verbinden we graag het sociale met het commerciële.”

Marieke runt ook De Bijzondere Taartenfabriek in het centrum van Zeist. Met de opening van De Bijzondere Eetfabriek breidt ze het assortiment uit; naast taarten worden er ook tosti’s, gezonde smoothies en koffie to go aangeboden. Nieuw is de Bijzondere TheeMuts. Deze thee is biologisch en persoonlijk samengesteld en is sinds kort op de markt verkrijgbaar.

De kiosk is iedere werkdag open van 7.30 tot 18.00 uur.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam