Home Regio Utrecht De Bilt maakt spelen en bewegen aantrekkelijker voor jong en oud

De Bilt maakt spelen en bewegen aantrekkelijker voor jong en oud

De Bilt – De gemeente De Bilt gaat aan de slag om spelen en bewegen aantrekkelijker te maken voor jong en oud. De gemeenteraad heeft het nieuwe beleid voor buitenspelen vastgesteld. De gemeente gaat nu samen met inwoners en andere betrokken partijen het beleid over buitenspelen uitvoeren.

Buiten zijn en bewegen voor jong en oud

De gemeente De Bilt vindt het belangrijk dat jong en oud zoveel mogelijk bewegen en buiten kunnen zijn. Speelplekken moeten daaraan bijdragen, maar doen dat nu lang niet altijd. Bovendien zijn de wensen en behoeften ten aanzien van speelplekken de afgelopen jaren veranderd. Denk aan mogelijkheden voor verschillende leeftijdsgroepen, ontdekken, elkaar ontmoeten of natuurlijk spelen.

Samen met inwoners

Het beleid over buitenspelen is vernieuwd zodat het voldoet aan de hedendaagse wensen en behoeften voor spelen en bewegen voor jong en oud. Dat is samen met kinderen, ouders, scholen, ouderen en natuur- en gezondheidsorganisaties gedaan, onder andere door middel van een online enquête, interviews en bijeenkomsten.

Natuurspeelplekken en variatie, voor jong én oud

Wethouder Anne Brommersma: “We hebben een ambitie over spelen en bewegen; spelen in de gemeente De Bilt kan op een centrale speelplek in de kern of op een van de vele (natuur)speelplekken in de wijk. De speelmogelijkheden, de inrichting en de sfeer van een speelplek verschillen per plek. Maar de speelplekken hebben ook iets met elkaar gemeen: ze zijn er voor jong én oud en bieden volop gelegenheid om te spelen, bewegen, ontspannen en te ontmoeten. Bovendien zijn realisatie en onderhoud van iedere speelplek het resultaat van de inbreng en inzet van zowel gemeente als inwoners.”

Vervolgstappen

Dit jaar gaat de gemeente De Bilt aan de slag om samen met inwoners en andere betrokken partijen het beleid over buitenspelen uit te voeren.

Meer informatie en contact

Meer informatie over buitenspelen in de gemeente De Bilt kijk op www.debilt.nl/buitenspelen. Heb je een idee over buitenspelen in jouw wijk of heb je vragen? Neem dan contact op met projectleider Esther Verheijen via e.verheijen@debilt.nl of 030-2289 499.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Meedenkersnetwerk wijst de weg en een luisterend oor

Hillegom, Lisse, Teylingen - Inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk kunnen gebruikmaken van het nieuwe Meedenkersnetwerk. Dit is een netwerk...

HorecaTegoed gelanceerd voor gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Help jouw favoriete horecagelegenheid - Foto: © Bar Baarsch Amsterdam Amsterdam - Om de horeca een hart onder...

Milieustraat Helmond vanaf 30 maart tijdelijk gesloten

Helmond - De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is met ingang van aankomende maandag (30 maart) voorlopig gesloten vanwege het...

Uitbreiding TOGS-regeling voor ondernemers in de non-food

Nederland - Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming...

Kerkelaan Heiloo tijdelijk open voor landbouwverkeer

Heiloo - De N242 is vanaf maandag 30 maart toegankelijk voor al het verkeer. Landbouwverkeer mag dan geen gebruik...