Doe jij ook mee zonder alcohol met IkPas 2019?

zonder alcohol
buurtsportcoaches SportID Nieuwegein

Nieuwegein – Nieuwegein doet dit jaar voor het vijfde jaar mee aan de campagne IkPas. IkPas is een jaarlijkse terugkerende 30 dagen zonder alcohol actie in Nederland om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik. Door mee te doen worden Nieuwegeiners uitgedaagd om de hele maand januari geen alcohol te drinken.

 

Over IkPas

Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vaak alcohol drinkt? Wil je zien wat het je brengt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Je fitter voelen, meer energie hebben, misschien wat afvallen? Doe dan mee met de campagne IkPas. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Door leerervaringen op te doen in de IkPas-periode word je je bewuster van het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Veel deelnemers van IkPas ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

 

Doe jij mee met onze ambassadeurs?

Nynke Joustra (werkzaam bij de gemeente Nieuwegein) en wethouder  Jan Kuiper gaan in ieder geval de uitdaging aan. Nynke: “Kom maar op met die 30 dagen!”.  Ook het hele team buurtsportcoaches van SportID Nieuwegein doet mee. Sander Tuitel (buurtsportcoach): “wij houden wel van uitdagingen en zeker als het gaat om gezondheid, dus daarom doen we graag mee aan de IkPas-periode. Het niet drinken van alcohol heeft veel gezondheidsvoordelen: je voelt je fitter, zowel fysiek als mentaal, het helpt bij het afvallen en het verkleint je kans op blessures bij het sporten en bewegen. Wij dagen alle Nieuwegeiners uit om 30 dagen geen alcohol te drinken.”

 

Aanmelden IkPas

Wil je zien wat er gebeurt als je 30 dagen lang geen alcohol drinkt? Geef je dan voor 1 januari op via www.ikpas.nl. IkPas helpt je vervolgens een maand lang bij jouw uitdaging. Je kunt bij IkPas terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten voor lekkere & gezonde alternatieven en extra steun op de moeilijke momenten.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam