Drie jonge kinderen uit snikhete auto gered

Snikhete
Snikhete auto met opgesloten kinderen - Foto: Politie Utrecht Stad (Facebook.com)

Haarzuilens – De politie van Utrecht Stad meldde op haar Facebook-pagina een opmerkelijke gebeurtenis. Drie kinderen van één, drie en vijf in een afgesloten, snikhete auto. De vader en moeder waren “even” naar de rommelmarkt in Haarzuilens.

Hulp omstanders vanwege snikhete auto

Bezorgde omstanders belden om 11.30 uur de politie en gezien de temperatuur waren zij met grote spoed ter plaatse gegaan. Bij aankomst heeft de politie direct één van de ruiten van de snikhete auto er uit getikt. Vermoedelijk hebben de kinderen zo’n twintig minuten in de hete auto gezeten.

Flink verhit geraakt

De kinderen waren al flink bezweet en verhit geraakt. Behulpzame passanten ontfermden zich over de kinders door hen op een kleedje in de schaduw te zetten en hen te drinken te geven. De ambulance was uit voorzorg onderweg maar medische zorg bleek gelukkig uiteindelijk niet nodig.

Op een kleedje in de schaduw kregen de kinderen wat drinken – Foto: Politie Utrecht Stad (Facebook.com)

Stevig gesprek met ouders

Vader en moeder kwamen uiteindelijk aangelopen. De politieagenten hebben hierop een “zeer stevig gesprek” met hen gevoerd. Daarnaast hebben zij over deze zorgelijke situatie melding gedaan bij Veilig Thuis voor verdere actie richting de ouders.

Alle alerte en behulpzame omstanders worden bedankt door de politie. “Mooi gewerkt!”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam