Home Regio Utrecht Gebruiksvriendelijke digitale dienstverlening. Voor iedereen

Gebruiksvriendelijke digitale dienstverlening. Voor iedereen

Woerden – Ieder mens heeft het recht mee te doen in de maatschappij. Van belang is dat digitale dienstverlening van de gemeente toegankelijk is voor iedereen. Gebruikmaken van de mogelijkheden die internet, computers en smartphones ons bieden hoort daar bij. Juist daarom is het belangrijk en in het bijzonder voor inwoners met een kwetsbaarheid of beperking. Om die reden tekende wethouder George Becht op 15 april het manifest Gebruiker Centraal.

Gebruiker centraal

‘Een gebruiksvriendelijke online overheid. Voor iedereen’. Dat is het belangrijkste uitgangspunt van het manifest Gebruiker Centraal. Gebruiker Centraal is een groep van professionals die in samenwerking met overheden de (online) dienstverlening naar een hoger plan tilt, zodat meer inwoners en bedrijven van digitale diensten gebruik kunnen en willen maken.

George Becht: “Voor mij is de ondertekening van het Gebruiker Centraal manifest een vanzelfsprekendheid. In onze stad en dorpen werken inwoners, bedrijven, scholen, verenigingen, maatschappelijke organisaties en gemeente samen aan een samenleving waar iedereen kan meedoen. Maakt niet uit hoe oud of jong je bent, wat je culturele achtergrond, gender, inkomen, talenten of beperkingen zijn. We streven naar een gemeente waarin iedereen kan meedoen omdat we willen dat iedereen zich hier welkom voelt. Dat geldt dus ook voor onze ‘digitale wereld’.”

Inwoners betrekken

Digitale dienstverlening speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. De gemeenten Oudewater en Woerden werken continu aan innovatie en modernisering van de dienstverlening. Het is belangrijk inwoners vanaf het begin te betrekken bij de ontwikkeling van digitale dienstverlening. Samen kunnen we drempels verlagen en de dienstverlening maximaal aan laten sluiten op de verwachtingen van de gebruiker. Inwoners worden van harte uitgenodigd hierover mee te denken. Deel uw tips en suggesties met ons.

Woerden.nl en Oudewater.nl drempelvrij

Voor het derde jaar op rij zijn de websites www.woerden.nl en www.oudewater.nl geslaagd voor de richtlijnen op het gebied van toegankelijke webcontent. De websites van Oudewater en Woerden behoren tot de nog geen twintig gemeentelijke websites in Nederland die dit jaar het certificaat hiervoor ontvangen.

Doel van de richtlijnen is informatie op websites digitaal toegankelijk te maken voor iedere gebruiker. George Becht: “Hier ben ik uiteraard blij mee. We zetten met elkaar echt stappen, ook intern.”

uitreiking certificaat websites gemeente woerden en oudewater drempelvrij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Kinderburgemeester en kinderambassadeurs voor Zwijndrecht

Sophie van der Walle, uit groep 6 van KC Impuls, ontving op donderdag 2 april een telefoontje van burgemeester Hein van der...

Oproep gemeenten: ga er niet op uit dit weekend!

Nederland - Het is inmiddels de (tijdelijke) nieuwe realiteit geworden, dat wij ons aan moeten passen om verspreiding van het Coronavirus...

Nica Bol helpt met BijlesBol scholieren online naar de eindstreep

Nederland - Scholieren van groep 1 tot en met Gymnasium 6 kunnen vanaf nu terecht bij BijlesBol voor online bijles en...

Opening COVID Opvangcentrum Bergambacht

Krimpenerwaard - Nederland staat voor de uitdagende opdracht om de uitbraak van het coronavirus het hoofd te bieden. Om besmetting en verdere...

Stroopwafels voor kanjers in Capelle

Capelle aan den ijssel - Als je het nieuws van dit moment veel volgt, maakt dat best wel eens somber. Maar...