Goede opkomst bij stadsgesprek over verruiming winkeltijden

0
74
winkeltijden, klok, goede, 22.00 uur, nijmeegse

Veenendaal – Ruim 175 aanwezigen in de hal van het gemeentehuis van Veenendaal luisterden woensdagavond 13 december in een goede, ontspannen sfeer naar elkaars mening over het verruimen van de openingstijden op zondag.

Goede gesprekken

De raadsleden die de gesprekken aan de tafels begeleidden, spraken allen over de goede gesprekken die aan hun tafel hadden plaatsgevonden. Zij nemen een genuanceerd beeld mee naar de raadsvergadering van 21 december. Op die datum vindt de besluitvorming over het voorliggende initiatiefvoorstel plaats.

In gesprek

Aan 16 statafels gingen voor- en tegenstanders met elkaar in gesprek over de voornamelijk principiële en economische belangen rond de openstelling van winkels op zondag: de rustdag binnen de 24-uurseconomie, de vrijheid van ondernemers om al dan niet hun winkel op zondag te openen, de zorg om de kleine ondernemer en de ambities van de gemeente voor een bruisend Veenendaal. Bij de terugkoppeling na de gesprekken gaven verschillende raadsleden aan meer inzicht te hebben gekregen in de standpunten van de aanwezige voor- en tegenstanders van het initiatiefvoorstel.

Initiatiefvoorstel

De meningen die in de gesprekken naar voren zijn gekomen, nemen de raadsleden mee in de besluitvorming op donderdag 21 december. Dan staat het initiatiefvoorstel op de agenda van de gemeenteraad. Het voorstel omvat drie wijzigingen op de verordening winkeltijden:

  • op zondag een algehele openstelling voor levensmiddelenwinkels en bouwmarkten in de hele gemeente
  • winkels in het centrum mogen 12 keer per jaar op zondag geopend zijn
  • de openingstijden vallen op zondag tussen 13.00 uur en 18.00 uur

Digitale reacties

Naast de opgehaalde meningen tijdens het stadsgesprek nemen de raadsleden ook de 190 mails mee die de afgelopen dagen zijn binnengekomen bij de griffie en krijgen zij de levendige, genuanceerde discussie die heeft plaatsgevonden op Facebook en Twitter toegestuurd. Mensen die nog hun mening willen laten horen, kunnen tot en met maandag 18 december een mail sturen aan griffie@veenendaal.nl. De raadsvergadering over onder andere dit onderwerp is op 21 december live te volgen via https://gemeenteraad.veenendaal.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here