Groene Bouwhekken met impact in de Erfstede

Groene Bouwhekken

Nieuwegein – In de Erfstede zijn zogenaamde Groene Bouwhekken geplaatst langs een deel van het afgebrande Theatro. Geen saaie, grijze hekken, maar mooie houten afscheidingen met plantenbakken. Het kost meer tijd om plannen voor het gebied rond de Erfstede te maken. Daarom is een deel van de afzethekken vervangen door de deze mooiere Bouwhekken. Dat ziet er een stuk fraaier uit.

Impact

Wethouder Hans Adriani: “De Groene Bouwhekken hebben écht impact. Ze zien er niet alleen fraai uit. Ze zijn gemaakt van duurzaam Douglas hout. En bij het maken, vervoeren, plaatsen en onderhouden van de Bouwhekken worden mensen ingezet met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook inwoners uit Nieuwegein. Zij krijgen een opleiding en een werkplek. De meeste van hen stromen door naar betaald werk.”

Maatschappelijk betrokken

Hugo Ward van Groene Bouwhekken: “Wij werken in de productie en het onderhoud uitsluitend samen met maatschappelijk betrokken partners. Hiermee creëren we met ieder hek kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Groene Bouwhekken werkt onder meer met ‘Stichting Bouwloods Utrecht’ bij de productie, met Reinaerde Groendiensten in de logistiek en met ‘Groene Golf’ bij het onderhoud.

Winnaar Challenge

Groene Bouwhekken won eerder dit jaar de Challenge Nieuwegein@work. Een Challenge waarmee ondernemers werden uitgedaagd om projecten of concepten te ontwikkelen waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen. Een deskundige jury beoordeelde het project van deze Bouwhekken als de beste.

Informatie Wie meer wil weten over het concept Groene Bouwhekken kan kijken op groenebouwhekken.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam