Harry van Tilburg benoemd tot wethouder

Harry van tilburg
Benoeming Harry van Tilburg. Foto: ©Gemeente Vianen

Vianen – Raadslid Harry van Tilburg is tijdens de raadsvergadering van 10 juli benoemd tot wethouder in de gemeente Vianen. Hij vult hiermee de vacature in die met het vertrek van André Landwehr is ontstaan.

Benoeming

Van Tilburg is voorgedragen, omdat in het coalitieakkoord van Vianen is afgesproken dat bij het vrijvallen van een wethouderspost, Lokaal Alert (nu: VHL Lokaal) als eerste partij een nieuwe wethouder zou mogen leveren. Van Tilburg neemt de gehele portefeuille van Landwehr over, te weten: ruimtelijke ordening, verkeer, vervoer en waterstaat, volkshuisvesting en archeologie en monumentenzorg.

Van Tilburg: “André Landwehr heeft zijn taak als wethouder op een mooie manier ingevuld en die rol neem ik graag over. De afgelopen 12 jaar heb ik mij als raadslid ingezet voor de Viaanse politiek. Ik ben blij en trots dat ik de komende maanden de positie van wethouder in Vianen mag vervullen.”

Raadszetel

Het is aan VHL Lokaal hoe de vrijkomende positie van raadslid wordt ingevuld. De vacature in de raad die ontstaat door de benoeming van Van Tilburg, wordt na het zomerreces ingevuld. Raadslid John van der Velden volgt Van Tilburg op als fractievoorzitter van VHL Lokaal in de Viaanse gemeenteraad.

 

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam