IJsselstein vervangt én verduurzaamt openbare verlichting

extra
manfredrichter / Pixabay

De gemeente IJsselstein is trots dat het een contract heeft gesloten met CityTec, Signify, Nedal, Pauw bedrijven en Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) om de openbare verlichting te vervangen en te verduurzamen. Bij de aanpassing van het contract vervalt ook de huidige leaseconstructie en komen de masten en armaturen in eigendom van de gemeente. Met dit innovatieve contract dat door het inkoopbureau Midden Nederland (IBMN) is geïnitieerd, wordt invulling gegeven aan verschillende beleidsdoelen van IJsselstein.

Nu ook de raad akkoord is en het benodigde budget heeft vrijgegeven, kan per 1 januari met de verduurzamingen gestart worden. Door het toepassen van dimbare LED verlichting gaat het energielabel van E naar C. Eind 2019 zal 83% van het areaal voorzien zijn van dimbare LED verlichting. Dit is fors meer dan de beleidsdoelstelling van 40% in 2025. Ook op circulair gebied wordt een slag geslagen. De stalen masten worden vervangen door aluminium exemplaren, die zijn eindeloos herbruikbaar en dus 100% circulair. De armaturen zijn modulair, waardoor onderdelen eenvoudig zijn uit te wisselen.

Ook ‘social return’ is voor de gemeente IJsselstein belangrijk. Bij dit contract is nadrukkelijk gezocht hoe mensen een afstand tot een arbeidsmarkt een kans gegeven kan worden om weer aan het werk te gaan. Op deze wijze is een percentage van 7% inzet bereikt, waar normaal in contracten een inspanningsverplichting wordt gevraagd voor 5%. De werkzaamheden die door cliënten van Werk en Inkomen Lekstroom en PAUW Bedrijven worden uitgevoerd bestaan uit het registreren van masten en armaturen en uit het monteren van de armaturen. Vanzelfsprekend waarborgt Signify dat de armaturen aan hun hoge kwaliteitsstandaard blijven voldoen.

 

De circa 100 lichtmasten in de binnenstad worden op een later moment vervangen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam