Internationale aandacht voor cheese Valley in de Krimpenerwaard

Bergambacht – Op 4,5 en 6 oktober ontdekten vijftien Internationale journalisten Cheese Valley ( een kaas samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Woerden)

Internationale Journalisten

De journalisten uit België, Denemarken, Groot Brittannië en Spanje brachten een bezoek aan een gloednieuw kaaspakhuis in Woerden en diverse kaasboeren in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard. Als laatste stond een bezoek aan de Goudse Waag gepland. De Journalisten werden in de Krimpenerwaard gastvrij ontvangen waar met behulp van lokale ondernemers een passend programma werd georganiseerd.

Over cheese Valley

De productie van kaas is onlosmakelijk verbonden met het Groene Hart van Holland. Zo is deze streek de bakermat van de Goudse kaas. De vier Groene Hart- gemeenten zijn een samenwerking aangegaan om kaas uit het gebied te promoten. Zij hebben dit verder uitgewerkt.

 

Dit initiatief is gestart met de bijeenkomst ‘Kaas Koppen bij elkaar’. Hier gingen kaasboeren, kaasproducenten, kaashandelaren, organisatoren van kaasmarkten etc. uit de hele regio aan de slag  met één missie: Kaas op de kaart!  Een goede stap tot meer samenwerking in het Groene Hart, zodat toeristen en afnemers nu en in de toekomst weten dat je voor kaas de Cheese Valley moet bezoeken in het Groene Hart van Holland.

 

Op deze brainstormdag kwam duidelijk naar voren dat er veel partijen versnipperd bezig zijn om het lokale verhaal van gras en koe tot kaas te vertellen. Daardoor is het regionale kaasverhaal nog te weinig bekend en bovendien onvoldoende verbonden met elkaar. Een gemiste kans volgens alle stakeholders, want zoals een aanwezige op de brainstormdag opmerkte: “Op meerdere plaatsen in Nederland wordt kaas gemaakt en over kaas gesproken, maar het authentieke verhaal komt uit deze regio!”

 

Naar aanleiding van deze succesvolle brainstormdag ‘Kaas op de Kaart’ willen de betrokken gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Woerden hun samenwerking voortzetten. Naast de gemeenten schuiven ook diverse stakeholders aan om het waardevolle project een vervolg te geven. Gezamenlijk gaan zij aan de slag om Cheese Valley op de kaart te zetten met aansprekende activiteiten en projecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...