Meet & Greet sociaal domein over schuldhulpverlening

meet

 Maarssen – Meer dan 80 professionals van 30 verschillende organisaties hebben gistermiddag tijdens de Meet & Greet Sociaal Domein Stichtse Vecht, samen nagedacht over wat er nodig is en wat er anders kan, om de schuldhulpverlening in de gemeente Stichtse Vecht verder te verbeteren.

Stichtse Vecht

Dat doen we, omdat er in onze gemeente veel, te veel, mensen zijn die leven in armoede en met schulden. In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens risicovolle of problematische schulden en groeien 225.000 kinderen op in armoede. Die aantallen groeien nog steeds, ook in Stichtse Vecht.

Wethouder sociaal domein

Wethouder sociaal domein Jacqueline Koops namens het college van B&W: “We doen veel in Stichtse Vecht om armoede te bestrijden. Verschillende mensen zetten zich hiervoor in: schuldhulpverleners, professionals, vrijwilligers, familieleden, buren en vrienden doen veel goeds voor inwoners die in de problemen zitten. Toch zouden we meer kunnen en willen doen voor deze groep. De komende tijd gaan we hiermee aan de slag.”

Schouders Eronder

De gemeente doet mee met het landelijke programma ‘Schouders Eronder’. Er gaan verschillende pilots lopen waarin wordt gezocht naar de beste manier om samen te werken.
“De samenwerking versterken tussen alle betrokken partijen die iets doen op het gebied van schuldhulpverlening. Dat is een van de belangrijkste punten die we kunnen verbeteren”, aldus Koops. “Zo kunnen we er eerder bij zijn en voorkómen dat iemand als gevolg van oplopende schulden uiteindelijk zijn of haar huis wordt uitgezet. We moeten nog meer rekening gaan houden met de mensen waar het om gaat.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam