Nieuwe gemeentesecretaris voor Zeist en pensioen voor Ineke Lissenberg

Zeist – Bij de gemeente Zeist komt een nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur. Aan het eind van dit jaar neemt Ineke Lissenberg na 10 jaar afscheid van de gemeente om van haar pensioen te gaan genieten. Zij heeft haar beslissing na het zomerreces aan het college van burgemeester en wethouders laten weten. René Grotens, concernmanager en loco-gemeentesecretaris bij de gemeente Zeist, volgt haar op per 1 januari 2019.

Ineke was een visionair

Het college van burgemeester en wethouders respecteert het weloverwogen besluit van Ineke Lissenberg. Burgemeester Koos Janssen: “We vinden het jammer dat Ineke vertrekt. Zij heeft veel van de ontwikkelingen die de organisatie en ook het bestuur nu doormaken mede ingezet. Ineke is een visionair, die altijd met beide voeten op de grond blijft; integer en trouw aan haar waarden en normen. Ze heeft haar rol als topadviseur van het college op voortreffelijke wijze vervuld.”

Loco-gemeentesecretaris nieuwe opvolger

Na zorgvuldige afweging heeft het college op 11 september besloten om per 1 januari 2019 René Grotens te benoemen in de functie van gemeentesecretaris. Koos Janssen: “Met hem heeft de gemeente de geschikte opvolger in huis, die beschikt over de benodigde advieskracht voor het college en politieke sensitiviteit en die staat voor de ontwikkeling van de medewerkers, de cultuur en daarmee de organisatie van Zeist.”

Nieuwe gemeentesecretaris voor Zeist en pensioen voor Ineke Lissenberg
Terugtredend gemeentesecretaris Zeist, Ineke Lissenberg – Foto: © Willem Jan Ritman

Ineke Lissenberg

Ineke Lissenberg is 10 jaar verbonden geweest aan Zeist als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Zij kijkt terug op een langdurige carrière binnen de lokale overheid. Vele jaren als gemeentesecretaris (in Ridderkerk, Liesveld en Zeist), maar ook als secretaris van het Platform Middelgrote Gemeenten en als vertrouwenspersoon van de Vereniging van Gemeentesecretarissen.

René Grotens

René Grotens (53) vervult momenteel de functie van loco-gemeentesecretaris en concernmanager in Zeist. Hij was eerder directeur bedrijfsvoering en hoofd personeel in de gemeente Zeist. Daarvoor was hij beleidsmedewerker bij de ministeries van BZK en Defensie, en business-consultant. Grotens is in 2015 gepromoveerd op het onderwerp Leiderschap van gemeentesecretarissen. Hij is daarnaast verbonden aan de VU als docent/onderzoeker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...