Parkeergarage Castellum weer up-to-date

Parkeergarage
PublicDomainPictures / Pixabay

Woerden – De parkeergarage aan de Meulmansweg in de Woerdense binnenstad heeft afgelopen weken een flink aantal vernieuwingen ondergaan. Zo is er ‘kentekenparkeren’ ingevoerd, wat zorgt voor een snellere doorstroming. Ook zijn er uit veiligheidsoogpunt extra camera’s geplaatst en is het nu mogelijk om in de garage te bellen en te internetten. Verder zijn er extra elektrische laadpunten geplaatst. Het pand zelf is ook onder handen genomen: scheuren in het wegdek die voor lekkage zorgden, zijn gerepareerd. Komende week worden de laatste werkzaamheden afgerond. Op alle fronten is de parkeergarage dan weer aangepast aan de eisen en wensen van deze tijd.

Wethouder Ivo ten Hagen (parkeren): “Parkeergarage Castellum is een belangrijke voorziening voor onze inwoners en tevens een visitekaartje voor Woerden. Maar 12 jaar na de oplevering was de garage wel toe aan vernieuwing. Het parkeersysteem had zijn langste tijd gehad en ook het pand zelf kon wel wat reparaties gebruiken. We hebben deze gelegenheid aangegrepen om diverse verbeteringen in één keer door te voeren. Eén daarvan is het kentekenparkeren. Dit houdt in dat bij het inrijden van de parkeergarage het kenteken wordt herkend en op het kaartje wordt gedrukt. Als er na afloop van het parkeren is betaald, gaat bij het uitrijden de slagboom automatisch open. Je bent dus sneller buiten. Een merkbare verbetering dus!”

Betaalmogelijkheden

Bij een nieuw parkeersysteem horen ook nieuwe parkeerautomaten. Deze zijn voorzien van contactloos betalen. Belangrijk om te weten is wel dat bij twee van de drie automaten alleen met pin of creditcard kan worden betaald. Alleen bij de uitgang Kerkplein is nog een automaat die contant geld accepteert. Dit is voor de veiligheid van de medewerkers, maar het zorgt ook voor een snellere afhandeling.

Extra oplaadpunten

Er is steeds meer vraag naar elektrische oplaadpunten in de parkeergarage. Om daaraan tegemoet te komen, zijn er nieuwe oplaadpunten geplaatst. Zowel op niveau -1 als op niveau -2 gaat het om drie dubbele laadzuilen, waar dus zes auto’s tegelijk kunnen opladen.

Veiligheid

Om de veiligheid te vergroten, zijn er extra camera’s geplaatst. De beelden zijn te zien in de loge en/of in de meldkamer van ParkeerService. Ook worden ze een korte periode opgeslagen, zodat ze na een incident teruggekeken kunnen worden. Daarnaast heeft de garage nu een 4G-systeem, waardoor bellen of internetten nu mogelijk is, bijvoorbeeld als er hulp nodig is.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam