Participatie- en Banenbeurs: iedereen doet mee in Nijkerk

werkzoekenden
geralt / Pixabay

Nijkerk – Het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, UWV, WerkgeverServicePunt (WSP) en de gemeente slaan de handen ineen om met elkaar een Participatie- en Banenbeurs te organiseren op dinsdag 10 april van 13.30 uur tot 17.00 uur in De Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk. De Schakel is vlakbij station Nijkerk. Door het samen organiseren van deze middag, willen de organisaties krachten bundelen en werkzoekenden op een laagdrempelige manier helpen.

Laagdrempelig contacten leggen in Nijkerk

Er zijn diverse organisaties en bedrijven aanwezig op deze beurs om mensen verder te helpen. Bijvoorbeeld Amaris, een organisatie thuiszorg, tijdelijk verblijf en woningen met zorg in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland aanbiedt. Alike van Leeuwen van Amaris, is erg enthousiast over deze beurs: “Op de beurs kunnen alle werkzoekenden uit de regio op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met bijvoorbeeld Amaris. Wij zijn altijd op zoek naar betrokken medewerkers”.

Gratis workshops

Verder kunnen belangstellenden deelnemen aan bijvoorbeeld gratis workshop. Zoals een cv-check en advies over je presentatie bij een sollicitatie. Vraag en aanbod komen op dinsdag 10 april samen. Zo kan het het bedrijfsleven op een eenvoudige manier in contact komen met gemotiveerde mensen. En mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan of dagbesteding, kunnen hier de eerste contacten leggen.

Diverse activiteiten tijdens de beurs

Het belooft een mooi evenement te worden dat voor iedereen toegankelijk is maar zeker interessant voor wie werk zoekt in welke vorm dan ook. Er zullen bijvoorbeeld organisaties aanwezig zijn die vrijwilligerswerk bieden of arbeidsmatige dagactiviteiten maar ook bedrijven die mensen zoeken en uitzendbureaus. Er zal er een wand worden gevuld met actuele lokale vacatures uit Nijkerk en directe omgeving. Verder worden er gratis workshops gegeven en zijn er loopbaan- en studieadviseurs aanwezig voor een adviesgesprek. Ook is een cv- check zo gedaan en zelfs voor advies over een perfecte presentatie en een fit test zijn mensen beschikbaar.

Speeddate

Voor wie werk of personeel zoekt kan een speeddate heel handig zijn. Elk half uur zal een spreekstalmeester matches maken tussen bedrijven/ organisaties en mensen die op zoek zijn naar een netwerkcontact, een stage of (vrijwilligers) werk. Zij gaan vervolgens kort met elkaar in gesprek.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam