Startsein voor sloop muurtjes in gemeente Scherpenzeel

Startsein
Wethouder Van de Fliert geeft startsein voor sloop muurtjes

Scherpenzeel – Wethouder Margo van de Fliert heeft afgelopen maandag het startsein gegeven voor de sloop van de, als hinderlijk ervaren, muurtjes in het centrum van Scherpenzeel. Per muurtje dat wordt weggehaald, wordt bekeken wat ervoor in de plaats komt. Dat varieert van niets tot een hekje, haag of een (extra) parkeerplaats zoals in het gedeelte van het Oosteinde waardoor extra parkeerruimte ontstaat. De actie is een van de maatregelen die voortkomen uit de Centrumvisie Scherpenzeel.

Startsein opluchting voor inwoners en ondernemers

Veel inwoners en ondernemers gaven bij het opstellen van de Centrumvisie Scherpenzeel aan dat zij de muurtjes niet mooi en hinderlijk vinden. De sloop van de muurtjes draagt ertoe bij dat het centrum aantrekkelijker wordt. Afgelopen zomer werden al ‘hanging baskets’ aan lantaarnpalen bevestigd en werden op twee locaties laad- en losplekken gemaakt om de verkeersdoorstroming in de Dorpsstraat te bevorderen.

Inrichting

Onlangs presenteerde de gemeente Scherpenzeel een schetsontwerp van hoe de openbare ruimte in het centrum kan worden verbeterd. Het ontwerp is te zien in de hal van het gemeentehuis én op de internetsite van de gemeente Scherpenzeel (surf naar www.scherpenzeel.nl/centrumvisie).

Schetsontwerp

Wethouder Margo van de Fliert-Klein is enthousiast over het schetsontwerp dat is gemaakt: “We zijn ervan overtuigd dat het centrum hiermee een kwalitatieve uitstraling krijgt. We zijn benieuwd naar alle reacties en kijken of we met die reacties het plan nog een stukje kunnen verbeteren zodat iedereen er straks tevreden over is. Daarna gaan we kijken hoe en wanneer het ontwerp kan worden uitgevoerd. Daar zal de gemeenteraad ook een uitspraak over moeten doen.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam