Transformatie kantoren “Corner Plaza” naar 294 woningen

transformatie
foto: Gemeente Stichtse Vecht

Maarssen – Maandag 28 mei 2018 zijn de handtekeningen gezet onder de overeenkomst die de gemeente Stichtse Vecht sluit met de Bouwhuis Groep om de transformatie van de drie kantoortorens “Corner Plaza” naar 294 woningen mogelijk te maken.

 In het kader van de transformatie van de Planetenbaan is vorig jaar een eerste kantoorgebouw verbouwd tot appartementen. Nu sluit de gemeente een overeenkomst met de Bouwhuis Groep uit Apeldoorn, die de kantoortorens gaat transformeren naar 294 huurappartementen.

‘Mes snijdt aan twee kanten’

Wethouder Frank van Liempdt is blij met de overeenkomst: “Het mes snijdt aan twee kanten. Leegstaande kantoren krijgen weer een zeer nuttige bestemming. Bovendien is er een grote vraag onder jongeren naar dergelijke woonruimte. Ook voor andere leegstaande kantoren zijn we druk bezig om er een woonbestemming aan te geven.”

transformatie
foto: gemeente Dtchtse Vecht. Wethouder Frank van Liempdt (Economie, Cultuur en Leefomgeving) en Jonald Bouwhuis ondertekenen de overeenkomst

Vernieuwend concept

Bij het project wordt het vernieuwende Edelwonen-concept toegepast. Edelwonen geeft een nieuwe invulling aan wonen en de vraag naar compacte woonruimte voor mensen die bewust zelfstandig, maar wel in een veilige en sociale omgeving willen wonen. Trendy woonstudio’s en appartementen voor singles, studenten en stellen worden gerealiseerd en voorzien van een huismeester, het comfort en gemak van faciliteiten als flexwerkplekken, lounge-, sport- en wellnessruimtes, wasserettes en een keuken waar dagelijks een warme maaltijd wordt bereid.

Volgend voorjaar eerste bewoners

De woningen zijn 1- en 2-kamerwoningen. De kleinste appartementen zijn 28 m2, de grootste 52 m2. Alle woningen hebben een huurprijs onder € 800,-. 30% van de woningen zal worden toegewezen via Woningnet. Alle woningen krijgen energielabel A en zijn dus zeer energiezuinig. De omgevingsvergunning voor de verbouw is inmiddels aangevraagd en de vergunning wordt naar verwachting vóór 1 juli afgegeven. In het najaar start de verbouw zodat de eerste woningen voorjaar 2019 worden bewoond.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam