Verlichte wandeling door historisch IJsselstein

0
56
verlichte wandeling
Verlicht IJsselstein met Brandspuithuisje

IJsselstein – UIT in IJsselstein organiseert dit najaar een verlichte wandeling. Een nieuwe serie rondleidingen langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De eerste wandeling van het seizoen vindt plaats op woensdagavond 30 oktober. De stadsgids neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht langs de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken.  

Tijdens deze eerste verlichte wandeling kunnen de deelnemers ook een kijkje nemen in het Brandspuithuisje uit 1622, waar tegenwoordig authentiek Indisch getafeld kan worden. Huidige ‘bewoners’ van dit sfeervolle pand, de eigenaren van restaurant Kingsdish IJsselstein, vertellen in passende kledij de verhalen bij dit zogenaamde ‘Poortershuysje’. 

Er is een ontmoetingsplek voor toeristen in de bibliotheek. Daar kun je terecht voor informatie en ideeën als je een dagje uit wilt in IJsselstein. De medewerkers helpen je graag op weg om de leukste en mooiste plekjes van de stad te ontdekken, alleen of met een groep, te voet, per fiets of met een gids. 

Wandelen in en om de binnenstad

Er zijn meer mogelijkheden om IJsselstein te ontdekken.
Zo is er een Stadswandelingen met gids, een historische wandelingen inclusief plattegrond (verkrijgbaar bij UIT in IJsselstein I Tourist Info.)

Wanneer je meer wilt horen over de geheimen van de Baroniestad, kun je een stadswandeling onder leiding van een gids maken. De gids neemt je mee op ontdekkingstocht en je kunt een kijkje nemen in enkele bijzondere panden. Ook deze stadswandelingen zijn te boeken bij UIT in IJsselstein | Tourist Info.

Naast culturele, toeristische en recreatieve informatie vind je in het informatiepunt onder andere fiets- en wandelkaarten en cultuurhistorische boeken over IJsselstein. Ook voor een stadswandeling, ticketverkoop voor lokale evenementen en rondvaarten door de stadsgrachten ben je bij UIT in IJsselstein aan het juiste adres.

Iedereen is van harte welkom bij UIT in IJsselstein om de stad op een bijzondere manier te ontdekken.

Praktische informatie en aanmelden verlichte wandeling

De wandeling op woensdag 30 oktober 2019 start om 19.30 uurvanaf de Bibliotheek, Overtoom 7, en duurt circa anderhalf uur. Graag vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen €3,50 per persoon.

Meer informatie: www.ijsselstein.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here