Verlichtingsactie onder scholieren op Breukelse Zandpad

0
57
startende
Fietsverlichtingsactie Breukelen

Breukelen – Donderdag 30 november 2017 vond vroeg in de ochtend een verlichtingsactie plaats van gemeente,  politie en Veilig Verkeer Nederland. Fietsende scholieren zonder licht op het Zandpad in Breukelen werden gecontroleerd en bewust gemaakt van hoe belangrijk het is om fietsverlichting te hebben.

Verlichtingsactie ‘Ik val op’

Dit gebeurde in het kader van de fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op”.  Ook wethouder verkeer deed mee aan de actie. Algemene beeld was dat een meerderheid van de fietsers hun verlichting goed op orde had. Ongeveer tien a vijftien fietsers hadden geen of gebrekkige verlichting. Zij ontvingen een LED-lampje voor op hun fiets.

Zichtbaarheid wordt onderschat 

Wethouder Verkeer Pieter de Groene: “Voor de verkeersveiligheid van alle weggebruikers is het van groot belang dat iedereen goede fietsverlichting heeft. Daarom doen we mee met de landelijke fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op”.  Zeker nu het vroeg donker is en bij regen moeten de kwetsbare fietsers zich beschermen door goed op te vallen en daarmee zichtbaar te zijn voor de automobilist. Veel mensen onderschatten nog te vaak het risico van niet goed zichtbaar zijn.

Focus ligt op jongeren

De actie is voor iedereen relevant, maar specifieke aandacht gaat uit naar de jongeren en scholieren. Deze groepen fietsen het meest zonder licht, terwijl ze het vaakst in het donker rijden. Daarom is het belangrijk dat zij op een goede fiets rijden en goed zichtbaar zijn. De gemeente en politie werken ook samen met scholen, sportclubs maar ook fietsenmakers om extra aandacht te geven aan het gebruik van veilige en goede fietsverlichting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here