Verminderen wateroverlast bij De Batenburg aan de Spoorstraat

De Bateburg in Soest - Foto: © Google Streetview

Soest – Om de kans op wateroverlast bij de Batenburg aan de Spoorstraat te verminderen tijdens extreme regenbuien wordt een regenwateropvang-voorziening (water opvang en infiltratie) aangelegd. De voorziening wordt aangelegd onder de parkeerplaats bij station Soestdijk. De werkzaamheden aan de voorziening starten half november 2018 en zijn aan het eind van dit jaar klaar.

Wat is een regenwater opvangvoorziening?

De gemeente Soest legt voorzieningen aan om regenwater weg te laten zakken in de bodem. Dat noemen we infiltreren. Onder het parkeerterrein aan de Spoorstraat worden diepe buizen in de grond aangebracht waarin het regenwater weg kan zakken (infiltreren) in de bodem.

Hoe werkt een infiltratievoorziening?

Om de voorziening te maken wordt een klein deel van de bestrating van het parkeerterrein open gemaakt. Vervolgens worden de buizen in de grond geboord. Daarna wordt de bestrating weer hersteld. In de buizen wordt regenwater opgevangen vervolgens zakt het in de bodem. Dat betekent dat het regenwater niet afgevoerd hoeft te worden via de riolering.

Werkzaamheden De Batenburg

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Van Asch uit Soest en starten half november 2018. De werkzaamheden zijn voor het eind van het jaar klaar. Bij de aanleg van de buizen wordt rekening gehouden met de parkeerfunctie van het terrein. De werkzaamheden worden zo snel mogelijk uitgevoerd om de overlast te beperken. De toegang tot station Soestdijk blijft open. Treinreizigers moeten er rekening mee houden dat ze hun auto iets verder weg moeten parkeren.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam