Armoede in Leusden krijgt weinig aandacht volgens CU en SGP

Leusden – De coalitie ChristenUnie-SGP in Leusden heeft aan het college van burgemeester en wethouders, kritische vragen gesteld over het beleid rond armoede van hun gemeente.

In hun betoog stellen de beide partijen dat er de afgelopen maanden in Nederland herhaaldelijk aandacht gevraagd is voor armoede in ons land en dan met name in gezinnen met kinderen. Schulden zijn een groot probleem en ontwrichten alles.

Schulden geven stress, kinderen groeien op in armoede en hun leven kan zomaar overleven worden, ook in Nederland. Volgens de Sociaal-Economische Raad groeit ondanks de niet-aflatende aandacht van kabinet en gemeenten één op de negen Nederlandse kinderen op in armoede.

In Leusden staat armoede weinig op de (politieke) agenda. Toch zou hier meer aandacht voor mogen en moeten komen, want ook hier is armoede. Ook hier gaan mensen naar de schuldhulpverlening, kloppen veel mensen aan bij de voedselbank en kunnen ouders geen schoolspullen voor hun kinderen aanschaffen.

In de cijfers van februari 2017 in de rapportage Sociaal Domein staat dat het aantal kinderen (met ouders in de bijstand) 168 is. Hier kunnen we bij optellen de gezinnen van zzp’ers die eigenlijk net niet kunnen rondkomen of de gezinnen met een inkomen net boven bijstandsniveau (tot 130% van het minimum). We kunnen dus rustig stellen dat er minstens 200 kinderen in Leusden in gezinnen leven waar men weinig tot zeer weinig te besteden heeft.

Op hun 10 zeer gerichte vragen, verwacht de coalitie van ChristenUnie-SGP een spoedig antwoord.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam