Weert op zoek naar mensen die een lintje verdienen in 2019

Wilms
Koninklijke Onderscheiding

Weert – Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen beantwoordt deze vraag met ‘ja’. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid.

Voordragen

Burgemeester Jos Heijmans nodigt iedereen uit om mensen voor te dragen die in 2019 voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking kunnen komen. Mensen die hiervoor in aanmerking kunnen komen, moeten hiervoor eerst worden voorgedragen.

Kandidaten lintje

U kunt inwoners van de gemeente Weert voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Belangrijk hierbij is dat de kandidaat zich al geruime tijd als vrijwilliger inspant voor de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligers, initiatiefnemers of bestuursleden van een vereniging, club of een stichting met een ideëel karakter. Daarbij moeten de werkzaamheden belangeloos zijn verricht. Tijdsduur en intensiteit zijn hierbij van groot belang.

Voordragen vóór 1 juli 2018

Het is belangrijk om op tijd in actie te komen, omdat de behandeling van een voorstel voor een lintje behoorlijk wat tijd kost. Informatie over de voordracht kunt u opvragen door een e-mail te sturen naar m.hulsbosch@weert.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw Hulsbosch, bereikbaar op telefoonnummer (0495) 57 54 38 of op 06-27 16 92 50. Het formulier, de criteria en de voorwaarden voor een lintje krijgt u dan toegezonden. U wordt verzocht de complete aanvraag vóór 1 juli 2018 bij de gemeente in te leveren. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw Hulsbosch.

Lintjesregen

De Koninklijke onderscheidingen worden zoals elk jaar uitgereikt tijdens de ‘lintjesregen’ voorafgaande aan Koningsdag. Daarnaast worden ook bij uitzondering Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij andere speciale gelegenheden. Dit jaar is met Koningsdag aan 16 inwoners van Weert een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Meer informatie

Informatie over de criteria en voorwaarden staat op www.lintjes.nl en op www.weert.nl/digitaalloket.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam