Opfriscursus verkeer voor ouderen door Veilig Verkeer Nederland

0
112
opfriscursus
Opfriscursus verkeer voor ouderen

Hellevoetsluis – Op vrijdag 24 november is door Veilig Verkeer Nederland de jaarlijkse opfriscursus verkeer voor ouderen verzorgd.

Kennis bijspijkeren noodzakelijk

Waarnemen, interpreteren en snel reageren is noodzakelijk om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. De kennis over de regels en de behendigheid/beweeglijkheid wordt met het toenemen van de leeftijd minder. Deze doelgroep heeft vaak al lang geleden het rijbewijs gehaald. Sindsdien is er ook nog eens veel veranderd in het verkeer. Zo zijn er nieuwe verkeersregels en verkeersborden gekomen.

Doel van de opfriscursus

De opfriscursus werd geopend door wethouder van Lith en had als doel het verbeteren van de verkeersveiligheid en –vaardigheid. Dit gebeurde door ouderen  te toetsen op de kennis en rijvaardigheid en hen vrijblijvend te adviseren over de rijkwaliteit. Ook was een opticien aanwezig om een  vrijblijvende oogmeting te doen.

Inhoud van de cursus

De ouderen zijn tijdens de cursus verdeeld in groepen. In totaal hebben 60 Hellevoetse ouderen de opfriscursus gevolgd. De cursus bestond uit twee delen; een theoriegedeelte om de kennis op te frissen en het praktijkgedeelte waarbij de deelnemers deskundig advies kregen over hun rijstijl door de ritbegeleider.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here